Özel Harekat Başkanlığı, İstihbarat Başkanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ile bunlara bağlı taşla birimlerinde görev yapan polislere fazla çalışma ücreti yaklaşık 1,5 yıldır ödenmekteydi.

Terörle Mücadele Daire Başkanlığı, İnşaat Emlak Daire Başkanlığı, Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Daire Başkanlığı ile bunlara bağlı taşla birimlerinde görev yapan personele geçtiğimiz nisan ayında %52 oranında fazla çalışma ücretleri e zaman verileceği duyurulmuştu.

Bu daire Başkanlıklarında görev yapan personele ilaveten yeni alınan kararla Hazır Kuvvet, Çevik Kuvvet ve Spor Şube Dairelerinde görev yapan personelin de fazla çalışma ücretinin %52 oranında yükseltilmesi kararı alındığı öğrenildi.

Bu Birimlerde görev yapan personele %40 oranı üzerinden mesai ücreti verilmekte olup, 13 puanlık bir artış ile yeni fazla çalışma ücretleri belirlenecek.

Ayrıca görev başında ve görevlerinden dolayı yaralanmalarda, sağlık kurulu raporu üzerine verilen hastalık izinleri ile kanser, verem ve akıl hastaları gibi uzun süreli bir tedaviye ihtiyaç duyan hastalığa yakalanmalarda, hastalık izinleri ve hastalıkları sebebiyle resmi, yataklı tedavi kurumlarında yatarak gördükleri tedavi süreleri hariç olmak üzere bir takvim yılı içerisinde kullandığı hastalık izin süreleri toplamının (7) günü aşması halinde aşan günlere isabet eden fazla çalışma ücreti %25 eksik olarak ödenecek.

%52 olarak artırılan fazla çalışma ücreti toplamda 411 TL olarak verilecek, bu miktardan binde 7 oranında damga vergisi kesilecek şekilde ödenecek.