Ntv haberde Ahmet Ergen’in paylaştığı kulis bilgisi ile öğretmen, polis, din görevlisi ve hemşire grubuna yapılacak iyileştirme ile beraber ek gösterge dışında kalan meslek gruplarına da tazminat artışı yapılarak iyileştirme sağlanacak.

MALİYE, FUAT OKTAY İLE 2 KEZ TOPLANTI YAPTI

NTV’nin duyurduğu haberde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Maliye Bakanlığı gösterge düzenlemesini kapsamlı ele almak için 2 kez toplantı yaptı.

CUMHURBAŞKANINA 3 FORMÜL SUNULDU

Dün öğleden sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Hazine Ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gösterge konusunu görüşerek hazırlanan formülleri paylaştı. İddialar, Cumhurbaşkanı üç formül ekseninde hazırlanan çalışma sunulduğu yönünde. 

Sunulan Formüller;

1. Formül; Kapsamlı Formül: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim mitinginde 2018 yılında söz verdiği unvanlar olan polis, öğretmen, hemşire ve din görevlisini kapsayan formül. Bununla beraber 2008 öncesi memurların emekliliklerine yönelik iyileştirme sağlanması planlanıyor.

2. Formül: Kamudaki tüm çalışanları kapsayan, tazminat yansımasını arttıracak daha çok emeklilikteki maaş ve alınan ikramiyeleri üzerine iyileştirme yapan ilkine göre daha geniş kapsamlı olan bir düzenleme.

CUMHURBAŞKANI KAMUOYUNA AÇIKLAYACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından değerlendirilen düzenleme, Cumhurbaşkanının karar vermesi ile kamuoyuna bizzat kendisi tarafından açıklanacak. Ancak NTV Haberin edindiği bilgiye göre; geniş kapsamlı formül için mutabakatın sağlandığı yönünde oldu. Yani 3600 ek göstergede 4 meslek grubuna iyileştirme yapılacak. Ek gösterge kapsamı dışında kalan memurlara ise tazminat artışı ile iyileştirme sağlanacak.

ÜST UNVANLARLA HİYERARŞİK YAPI KORUNACAK

Kamuda görev yapan memurlar da mevcut ek göstergelerine ilave olarak hiyerarşik yapıyı bozmadan yeni bir düzenleme yapılarak il sağlık müdürü, il müftüsü gibi üst unvanlar için özlük haklarında iyileştirme yapılacak. 3600 düzenlemesi ile 4 meslek grubuna yapılacak iyileştirme sonrası hiyerarşik farkın giderileceğine belirtiliyor.

45 BİN LİRALIK İKRAMİYE ARTIŞI SAĞLANACAK

Diğer taraftan çıkarılacak yasanın bu dönem içerisinde yasalaşacağı ancak 2023 Ocak‘ta yürürlüğe konulacağı söyleniyor. Tazminat düzenlemesinde ise; örneğin mevcut tazminat oranı 85 olan memurun tazminatı 145’e yükseltilecek, bu yöntemle kamu çalışanı 30 yıllık hizmeti varsa yaklaşık 45.000 liralık ikramiye artışından faydalanacak.

EMEKLİ MAAŞI 6400 LİRA OLACAK

Açıklanan 4 meslek grubu emekli olduğunda ise 38.000 TL yaklaşık daha fazla ikramiye tutarı elde ederken, emekli maaşları ise ortalama 6400 TL seviyesinde olacak.

GENİŞ KAPSAMLI FORMÜL ÜZERİNDE DURULUYOR

Özetle; Yapılan değerlendirmelerde daha geniş kapsamlı olan formülün kabul gördüğünden bahsedebiliriz.