Kamu görevlileri yada geniş tabiriyle kamuda çalışan tüm memurlar için için, aylık ücretlerinin hesaplaması yapılırken, toplu sözleşme gereğince Kamu Hakem Heyeti Kurulu kararına istinaden de aylık maktu denilen ödemeler yapılabilmektedir. 2020 ve 2021 yıllarına ilişkin olarak Ağustos ayının başından itibaren başlayan ve yaklaşık 3 hafta süren toplu sözleşme görüşmelerinin uyuşmazlıkla neticelenmesinin ardından Kamu Hakem Heyetine başvuran Hükümet, Kurulun 28 Ağustos 2019 tarihli ve 2019/1 sayılı kararlarını açıklamasıyla beraber eş için aile yardımı ödeneğinde esas alınan gösterge rakamını artırmak durumunda kaldı. 

Aile Yardımı Ödeneği çalışmayan eş için verildiğini, bu haberimizde konu olan artışın 2020 yılı Ocak Maaş dönemiyle beraber bordrolara yansıyacağını önemle belirtmek istiyoruz. 

AİLE YARDIMI NE KADAR ARTTI?

Yapılan değişiklikle beraber çalışmayan eş için yapılan aile yardımı ödeneğinin hesaplanmasında kullanılan ana unsur olan "2134" gösterge rakamı "2273"e yükseltildi. Gösterge oranında yapılan 139 oranlık artışın 2020 yılı Ocak ve Temmuz döneminde kamuda çalışan memurların aylık net maaş tutarlarına TL bazında yansıması ise yaklaşık olarak 20 TL olması bekleniyor.

Eş için aile yardımı ödenmesinde esas alınan "2134" gösterge rakamı "2273"e yükseltildi.

Bu artış, 2020 yılı ilk yarısındaki aylarda kamu görevlilerinin aylık net maaşının "20 TL" atması anlamına geliyor. Yapılan bu artışla çalışmayan eş için alınan aile yardımı ödeneği toplamda 327 TL olarak maaşlara yansıyacak. Şuan da devlet tarafından verilen Aile Yardımı Ödeneği ise 307 TL olarak hesaplanıyor.