2023 yılı yaklaştıkça memur maaşları, kamuda görev yapan işçiler ve emekli aylıklarına verilecek zamla ilgili çalışmalar hız kazandı. Ajanslara düşen habere göre, hükümetin yeni yılla birlikte enflasyon farkına artı olarak %10 refah payı vereceği ileri sürüldü.

ULUSAL BASINDA REFAH PAYI YER ALDI

Ulusal basını tamamında son dakika olarak yer alan habere göre, memur maaşları toplu sözleşme gereği %8 ve bu oranı geçen altı aylık enflasyon farkı kadar Ocak ayında zamlanacak. Aynı uygulama memur emeklileri maaşlarına da altı aylık enflasyon farkı verilerek yapılacak.

HÜKUMET EK UYGULAMALARI GÜNDEME ALDI

Herkesin bildiği bu zamların dışında çalışanları enflasyona ezdirmeyeceğini beyan eden hükümetin ek uygulamaları da gündeme getireceği öğrenildi.

YÜZDE 5-10 ARASI REFAH PAYI VERİLECEK

Artan enflasyon sonrası emekli ve kamuda çalışanların enflasyona ezdirmeK istemeyen hükümet, % 5 ila % 10 arası refah payı zammı verilmesini gündemine aldı. Bu sayede en düşük emekli memur maaşı da yükseltilmiş olacak.

KABİNE TOPLANTISINDA DA KONUŞULDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz hafta toplanan Kabinede çalışanlar ile emeklilerin koşullarının düzeltilmesi yönünde ilgili Bakanlara talimat verdiği basına yansımıştı.

REFAH PAYI İÇİN RAKAM NETLEŞMEDİ

Kulislere düşen son dakika bilgisine göre ise, memur ve memur emeklisine Ocak ayında refah payı zammının verileceği ve bu zammın %5 ila 10 oranında bir rakamdan oluşacağı ifade ediliyor. Şayet hükümet memur ve memur Emeklisi‘ne yılbaşında %5 ila 10 arasında refah payı zammını verirse, 3500 TL olan en düşük emekli maaşı da buna göre ciddi oranda artış sağlayacak.

REFAH PAYI NEDİR?

Refah payı, çalışanın aldığı ücretinden enflasyon oranı düşüldükten sonra, yapılan artıştan hesaplanarak ödenen tutar olarak tanımlanıyor. Refah payı uygulamasıyla, memur, emekli ve işçi, olası kur dalgalanması ve fiyat artışlarından korunmaya çalışılıyor.

Sabah Gazetesi’nde Zübeyde Yalçın’ın yaptı habere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen hafta Ak Parti Genel Merkezi’nde milletvekilleri ile toplantı gerçekleştirdi. Milletvekilleri kahvaltılı toplantıda, vatandaşların ücretlerde enflasyon artı refah payı verilmesi, en düşük emekli maaşı ile emeklilerin bayram ikramiyelerini yükseltilmesi yönündeki beklentilerini doğrudan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ilettiler.

ÇALIŞMA BAKANI: REFAH PAYI HAZIRLIKLARI YAPIYORUZ

Cumhurbaşkanının milletvekilleri ile buluştuğu kahvaltılı toplantıya katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, dar gelirlilere enflasyonun üzerinde bir artış verilmesi için hazırlık yaptıklarını, önümüzdeki dönemde (2023 Ocak) refah payının kaç puan olacağı netleşmiş olacak ifadesini kullandı.