Hürriyet, Milliyet, TGRT ve Sabah Gazetesi başta olmak üzere ulusal basın yayın organları Cumhurbaşkanı erdoğan’ın talimatıyla hazırlıklarına başlanan memur refah payı zam çalışmasını ziyaretçileriyle paylaştı.

Aralık ayının son haftasında görüşmeleri başlayacak olan asgari ücret komisyonuyla ilgili de kulis bilgileri aktarılan haberlerde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla çalışanları memnun edecek bir asgari ücret tutarı için hesaplamaların yapıldığı belirtildi.

MEMUR VE KAMU İŞÇİSİ İÇİN REFAH PAYI HAZIRLIĞI

Diğer taraftan memur, memur emeklisi ve kamuda görev yapan işçilerin de enflasyona ezdirilmeyecek şekilde % 5 ila 10 arası bir refah payı zamanın yapılması da gündemde.

Yılbaşının yaklaşmasıyla beraber çalışanların maaşlara yapılacak zamla ilgili beklentileri yükselirken hükümet kanadından zamla ilgili çalışmaların hızlandırıldığı haberleri basına yansıdı.

Yapılan hazırlıklara göre, memur, memur emeklisi ve kamu işçisi gibi çalışanların enflasyona ezdirilmemesi için % 5 ila 10 arasında refah payı zammı verilmesi gündemde. Asgari ücretle çalışan vatandaşlar için de hazırlıklar başladı. Asgari ücretle ilgili rakamın ise 7500 TL ile 8.500 TL aralığında olacağı söyleniyor.

Öte yandan memurlara yapılması muhtemel % 5 ila 10 arasındaki refah payı zammının şu an 3500 lira olan en düşük emekli maaşını da yükseltmesi bekleniyor.

VATANDAŞIN TALEPLERİ CUMHURBAŞKANINA İLETİLDİ

Geçtiğimiz hafta AK Parti Milletvekilleriyle kahvaltılı toplantı düzenleyen Cumhurbaşkanı erdoğan’a, Milletvekillerinin, vatandaşların ücretlerde refah payı verilmesi yönündeki beklentilerini aktardığı ifade edildi.

ÇALIŞMA BAKANI: REFAH PAYI PUANINI BELİRLİYORUZ

Kahvaltılı toplantıda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in de konuyla ilgili hazırlık yaptığı, refah payının kaç puan olacağını netleştirme çalışmalarının devam ettiğini söylediği ileri sürüldü.