Memur ve memur emeklilerine yılbaşında refah payı zammı verilip verilmeyeceğine dair soruya Maliye Bakanlığı’ndan yanıt geldi.

İzmir’de basın mensuplarıyla bir araya gelen Hazine ve Maliye Bakanı Nebati asgari ücret ve gündeme ilişkin sorulara cevap verdi.

Ntv’den Ahmet Ergen’in haberine göre; memur ve memur emeklilerine yapılacak yılbaşı zammında refah payı zammının olup olmayacağına dair soruya cevap veren Maliye Bakanı, memurlara toplu sözleşme gereği Ocak ve Temmuz aylarında % 8 + 6 oranında zam yapıldığına dikkat çekti.

Maliye Bakanı Nebati, enflasyon farkının da verilmesiyle memur ve memur emeklisinin zammının belli olacağını söyledi.

2022 yılında memur ve memur emeklisine kümülatif bazda % 80’in üzerinde zam yapıldığını hatırlatan Maliye Bakanı Nebati, “çalışan ve emekli memurlara enflasyonun üstünde 20 puan iyileştirme yapıldı. 3600 ek gösterge düzenlemesi ile de önemli katkı verildi. Sağlık çalışanları başta olmak üzere iyileştirmeler yapıldı” şeklinde konuştu.

REFAH PAYI KULİSLERE YANSIMIŞTI

Enflasyonun maaşlarda yarattığı tahribatı gidermek amacıyla refah zammı yapılması için çalışma yürütüldüğü de bir süre önce kulislere yansımıştı