KİM NE KADAR ALACAK?

Kadroya geçen 4/D’li işçiler ile kamu işçilerine ilave tediye ödemeleri bu hafta Cuma günü 13 Aralık’ta yapılacak. Maaşlarındaki zam oranı 4+4’te kalan işçiler kamuda enflasyon farkı almayan tek çalışan grubu. Kadro geçişi sonrası sadece enflasyon nedeniyle yaşadıkları maaş kaybı yaklaşık %22’yi buldu. İlave tediyeler ise vergi dilimi nedeniyle azalacak. Belediye şirketlerine geçen yaklaşık 450 bin şirket işçisi ise ilave tediye alamıyor.

2020 OCAK’TA İLAVE TEDİYE

Son 16 yıldır yani 2004 yılından beri ilave tediyelerin 1 taksit ödemesi Ocak ayında gerçekleşti. 4/D’li sürekli işçiler ve kamu işçileri 2019 yılı ilave tediye ödemelerinin son taksitini bu hafta alacaklar.  2020 yılı Ocak ayında yine ilave tediye alacak olan işçiler iki ay arka arkaya ilave tediye almış olacaklar.

İKİ AYA ARKA ARKAYA ÖDEME YAPILACAK

Taşerondan sürekli işçi kadrosuna geçen işçilere 2020 yılında ödenecek olan ilave tediyenin ilk taksitini önceki senelerde olduğu gibi 2020 ocak ayında ödenmesi bekleniyor. İlave tediyeler 52 günlük olup yıl içerisinde 4 taksitte ödeniyor. Ocak ayında ödenecek olan ilave tediyenin ödenme tarihi Cumhurbaşkanlığı Kararı ile belirlenecek.

2019 YILI İLAVE TEDİYE TARİHLERİ