Farklı meslek gruplarının maaşlarını karşılaştırmak doğru değil, emek yarıştırmak hoş değil biliyoruz. Ancak bundan  10 sene önce hemşire maaşları polis ve asker maaşlarıyla aynı, bugün ise sağlık çalışanlarının maaşları bekçilerininkinin altında .

Eskiden öğretmen, polis ve asker maaşları ile kıyaslanan sağlıkçı maaşları bugün bekçi maaşları ile kıyaslanıyorsa bunun elbeltte düşünülmesi gereken çok yönü var. Günümüzde hemşire ile polis asker maaşı kıyaslanması geride kalmış, doktor ile polis asker maaşı kıyaslanmaya başlamıştır.

Sağlık Çalışanlarının çok büyük kısmı sabit üstü ek ödeme alamazken yine birçok kısmı  nöbet parasıda alamıyor. Sağlıkta son yıllardaki yanlış işlerin faturaları sağlık çalışanlarına kesiliyor. 
Hastaların memnuniyeti kadar sağlık çalışanların da memnuniyeti düşünülmeli ve emeklerinin karşılığı verilmelidir.

1995 yılından 2016 yılına kadar alımları durdurulan bekçilerin sayısı, 2015 yılında 3 bin 520'ye kadar düşmüştü. 2016 yılında tekrar yapılmaya başlayan alımlarla bekçilerin sayısı, 70'i kadın olmak üzere 21 bini geçti.

En az lise mezunu ya da dengi okuldan mezun olan olan bekçi adayları; yazılı, fiziki yeterlilik ve sözlü sınav olmak üzere 3 aşamalı sınavdan geçiriliyor.

BEKÇİLER HAFTALIK 40 SAAT ÇALIŞIYOR

Bekçiler, güneşin batışından doğuşuna kadar olan süre içinde haftalık toplam 40 saat görev yapıyorlar. Emeklilik yaş hadleri de 60.

Şu anda görevde olan bekçilerin 33’ü yüksek lisans, 7 bin 254’ü lisans, 12 bin 912’si lise  ve geçmiş yıllarda görevlendirilen 1.119’u da ortaokul mezunu.

SAĞLIK PERSONELİNDEN FAZLA MAAŞ ALIYORLAR

Lise mezunu ve lisans mezunu bekçilerin maaşı arasında ise sadece 7 liralık bir fark bulunuyor. Göreve yeni başlayan lise mezunu bekçi 5 bin 71 lira maaş alırken, ön lisans ve lisans mezunu bekçi de 5 bin 78 lira maaş alıyor.

Göreve yeni başlayan polisler 5 bin 950 lira maaş alıyor.

Üniversiteden mezun olarak KPSS'ye giren ve atama bekledikten sonra göreve yeni başlayan Hmeşire ise; 4 bin 600 lira maaş alıyor.