Sağlık personelinin özlük haklarına ilişkin düzenlemeleri içeren 6 madde, Sanayi Komisyonu'nda görüşülerek kanun teklifinden çıkarıldı.

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabi Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız Başkanlığı'nda toplandı.

Komisyon, yeniden görüşülmek üzere, dün gece TBMM Genel Kurulu'nda teklif metninden çıkarılan 'Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ndeki sağlık personelinin özlük haklarına ilişkin düzenlemeleri içeren maddeleri ele aldı.


Doktorlar İş Bırakıyor: Tam 4 Gün Acil Dışında Hasta Bakmayacaklar! - TIKLAYIN


Sağlık personelinin özlük haklarına ilişkin düzenlemeleri içeren ve komisyona geri çekilen ilgili 2, 3, 4, 5, 6 ve 7'nci maddeleri yeniden görüşerek, söz konusu maddelerin tekliften düşürülmesine karar verildi.

TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, bütçe görüşmelerinin tamamlanmasının ardından TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonunun tezkeresini okuttu.

Buna göre, Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne ihdas edilen, sağlık personelinin özlük haklarına ilişkin düzenlemeleri içeren 2, 3, 4, 5, 6 ve 7. maddeleri komisyona geri çekildi.

Komisyon toplanarak söz konusu maddeleri yeniden görüşecek.

AK Partili milletvekillerinin önergesiyle tekliften çıkarılan maddeler, değerlendirilmesi ve kapsamının genişletilmesi amacıyla TBMM Sağlık Komisyonu'na havale etti.

CHP’den Tasarının Geri Çekilmesine Tepki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, hekim ve diş hekimlerinin emeklilik ve maaşlarında iyileştirme yapılmasını öngören düzenlemenin 39 branştaki tüm sağlık çalışanlarını kapsamasını beklerken mevcut düzenlemenin de geri çekilmesine sert tepki gösterdi.

Kamuoyunda ‘Torba Yasa’ olarak bilinen 287 sıra sayılı Kanun Teklifi’nin 2, 3, 4, 5, 6 ve 7’nci maddelerinin meclis genel kurulunda komisyona geri gönderildiğini anımsatan Dr. Şevkin, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’nda yeniden görüşülen söz konusu maddeler üzerine yaptığı konuşmada, pandemi sürecinde 4891 doktorun yurtdışına gittiğini, 8 bin doktorun da istifa ettiğini vurguladı.

(CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin,

Canını dişine takan doktor ve sağlık çalışanlarının sadece alkışlandığına işaret eden ancak emekli doktorların açlık sınırının altında yaşadığını kaydeden Dr. Şevkin, “Doktorlara 7200 ek gösterge verilmeli, iyileştirmeler hangi kurumdan emekli olduğuna bakılmaksızın tüm doktorları kapsamalıdır. Hemşirelere 3600 sözü tutulmadı, ebeler, hemşireler, acil tıp teknisyenleri, yoğun bakım çalışanları, röntgen teknisyenleri, laboratuvar teknisyenleri, hasta bakıcılar, odyometristler, psikologlar iyileştirmeden yararlanamıyor. Maaş ve emeklilikliğe dair iyileştirmeler, düzenlemeler tüm doktorları ve 39 branştaki tüm sağlık çalışanlarını kapsamalıdır” dedi.

YASALAR YAPBOZ TAHTASINA ÇEVRİLDİ!

Sağlık çalışanlarının sadece takdir edilmekle yetinildiğini, bunun dışında herhangi bir iyileştirme yapılmadığını vurgulayan Dr. Şevkin, “Hekimlerimize, diş hekimlerimize, tüm sağlık çalışanlarımıza şükran ve gönül borcumuz var. Hekim ve diş hekimlerine uygulanan iyileştirmelerin, oylandığı halde meclis genel kurulunda geri çekilmesi kabul edilemez. Hekimler ve emekli hekimlerimizle birlikte tüm sağlık çalışanlarımızda ciddi bir beklenti var. Adeta yapboz tahtasına çevrilen, enine boyuna tartışılmadan, tüm tarafların görüşleri alınmadan apar topar getirilen yasa maddeleri sonuçta böyle olumsuz sonuçlar doğuruyor. Hazır oylanmış olan hekim ve diş hekimlerine uygulanacak iyileştirmeler kabul edilmeli ve 39 branştaki tüm sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde düzenleme getirilmelidir” diye konuştu.