Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tıp bayramında yaptığı açıklama ile verdiği 5 Müjde’nin ardından Bakan Koca’nın defalarca “biraz sabır” diyerek beklettiği maaş düzenlemesi gündemdeki yerini korurken 8 Liralık döner sermaye ödemesi hesabına yatan sağlık personeli ilginç bir soruyla meslektaşlarının karşısına çıktı. 

Çoğu hastanede Mayıs 2022 döneminin sonuna gelinmesine rağmen Nisan ayına ait döner sermaye ödemeleri yatmamışken, bazı hastanelerde yatan komik ek ödeme ücretleri sosyal medyaya düşmeye devam ediyor. Sağlık personellerinin hesaplarına yatan komik ücretler karşısında sosyal medya hesaplarından düşük ücretlerle ilgili tepkilerini dile getiriyorlar. 

Bir sağlık personeli hesabına yatan 8,41 liralık döner sermaye ödemesini sosyal medya hesabından paylaşarak “değerli arkadaşlar bu ay yatırılan döner sermaye ücretini ATM’den çekme imkanım var mıdır” diyerek ilginç bir soru sordu.

GEÇTİĞİMİZ YILDA 0,81 TL YATMIŞTI

Geçtiğimiz yıl Nisan ayında sağlık personelinin ne kadar performans ödemesi aldığına dair haber merkezimiz tarafından yaptığımız araştırmada; yine hemşire ebe ve diğer sağlık personeli kadrolarında görev yapan çalışanlara 0,81 TL gibi ek ödeme yapıldığını tespit etmiş olduk. Önceki yıllarda döner sermaye gelinlerine baktığımızda ise 150 - 200 TL'de olsa belirli bir tutar yatarken uzun zamandır sağlık personelinin döner sermaye olarak bilinen ek ödeme geliri adeta kuşa dönmüş durumda.

Öte taraftan yapılan bu komik ödemeler karşısında bazı sağlık çalışanlarının ise döner sermaye madem iyi bir sistem neden hastane idarecileri sabit ve okkalı performans alıyor? sorusunu yöneltiyorlar.