TÜİK tarafından 3 Kasım Perşembe günü ekim ayına ait resmi enflasyon rakamları açıklanacak.

TÜİK’in açıkladığı temmuz ayı enflasyonu %2.37, Ağustos ayı %1,46, Eylül ayı ise %3.08 çıkmıştı.

Enflasyon tahmini ile ilgili en güçlü kurum olarak bilinen Anadolu Ajansı Finans Bölümünün Ekim ayı enflasyon tahmini ise %2.50 oldu.

AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, ekim ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 2,50 artmasını bekliyor.

Forekshaber beklenti anketine göre, Ekonomistlerin Ekim ayı Tüketici Fiyatları Endeksi'nde (TÜFE) aylık medyan tahmini yüzde 3,62 artış yönünde gerçekleşti.

Reuters'ın 12 katılımcıyla gerçekleştirdiği ankette Ekim ayı için aylık enflasyonun ise %3.6 seviyesinde gerçekleşmesi bekleniyor; tahminler %2.6 ila %4.6 bandında yer alıyor.

Memurlar ne kadar zam almıştı?

Memurlar 2022 yılının ikinci yarısında yüzde 7 zam almıştı. Yılın ikinci yarısında oluşacak enflasyonun yüzde 7'yi aşması halinde enflasyon farkı alınabilecektir.

Kümülatif enflasyon ne kadar oldu?

Temmuz ayında enflasyon yüzde 2,37, Ağustos ayında yüzde 1,46, Eylül ayında ise yüzde 3,08 çıkmıştı. Bu üç oran kümülatif olarak yüzde 7,06 anlamına gelmektedir. Gazetememur'un, kümülatif enflasyon hesaplaması hakkındaki detay haberi için tıklayınız.

Memurların alacağı enflasyon farkı netleşiyor!

3 kurumun beklenti anketinde yer aldığı gibi Ekim ayında yüzde 2,50 civarında bir enflasyon açıklanması halinde kümülatif enflasyon yüzde 9,74'e ulaşacaktır. Bu durumda Ekim ayı itibariyle tüm kamu personeli yüzde 2,56 enflasyon farkı alacaklı hale gelecektir.

Bakalım TÜİK 3 Ekim Pazartesi günü sat 10:00'da Eylül ayı enflayonunu kaç olarak açıklayacak.