Polis unvanlı kadrolarda göreve yeni başlayacak bekar olanların maaşlarına aşağıda yer verilmiştir. Hesaplamaya tayın bedeli ile fazla mesai ücretleri ilave edilmiştir.

Çarşı ve Mahalle Bekçisi unvanlı kadrolarda göreve yeni başlayacak bekar olanların maaşlarına aşağıda yer verilmiştir. Hesaplamaya tayın bedeli ile fazla mesai ücretleri ilave edilmiştir.

Göreve yeni başlayan bekar bir sözleşmeli öğretmenin net maaşı 5.075 TL'dir. Evli ve eşi çalışmayan sözleşmeli öğretmenin net maaşı ise 5.537,58 TL'dir. Evli ve eşi çalışmayan ve ilksan üyesi olan sözleşmeli öğretmenin net maaşı ise 5.430,72 TL'dir.

Bundan  15 sene önce hemşire maaşları polis ve asker maaşlarından fazla, 10 sene önce aynı, bugün ise sağlık çalışanlarının maaşları Polis, Asker, Öğretmen hatta bekçi maaşlarının çok çok altında kaldı. 

İŞTE LİSANS MEZUNU 10 YILLIK HEMŞİRE MAAŞI

Eskiden öğretmen, polis asker maaşları ile kıyaslanan sağlıkçı maaşları bugün bekçi maaşları ile kıyaslanıyorsa bunun elbeltte düşünülmesi gereken çok yönü var. Günümüzde hemşire ile polis asker maaşı kıyaslanması geride kalmış, doktor ile polis asker maaşı kıyaslanmaya başlamıştır. 

Sağlık Çalışanlarının çok büyük kısmı sabit üstü ek ödeme alamazken yine birçok kısmı  nöbet parasıda alamıyor. Sağlıkta son yıllardaki yanlış işlerin faturaları sağlık çalışanlarına kesiliyor. Hastaları memnun ettiğiniz kadar sağlıkçıların alın terinin karşılığını vermeyi bilin.