Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan kamuda esnek mesai uygulaması içinde bulunduğumuz Haziran ayında da devam ediyor. Sağlık çalışanlarının kapsam dışı tutulduğu esnek mesai nedeniyle kamudaki görev yapan diğer Bakanlık personellerine nazaran geçtiğimiz 2020 Aralık döneminden 2021 Haziran dönemine kadar olan süre zarfında sağlıkçılar ortalama 242 saat fazla mesai yapmış durumdalar. 

Diğer Bakanlıkların yanında tam kapanmanın başladığı günden bu yana sağlık bakanlığı merkez bina başta olmak züere il sağlık müdürlüklerinde ve bağlı birimlerde amirler tarafından esnek mesai uygulamasının yapıldığı da biliniyor.

Ortalama bir hesap yapıldığında nöbetle çalışan bir sağlık personeli Aralık 2020 - Haziran 2021 arasında 242 saati yakın fazla mesai yapmış durumda. 

6 AYDA SAĞLIKÇILARIN CEBİNE GİRMEYEN PARA:

242 saatlik fark,  nöbet ücretine göre hesaplanacak olursa; branşlara ve çalışan birime göre en az 2.189,86 lira  ( özelliksiz birim hizmetli kadrosu ) en fazla 8.958,53 TL  ( uzman hekim acil) arasında kayıp yaşandığı görülüyor.

Öğretmenlere işe gitmeden ek ders veren mekanizma ne yazık ki sağlıkçılara sıra gelince gözleri görmez, kulakları duymaz oldu.

Covid bir savaştır. Hemde ölüm kalım savaşıdır. Askerimiz polisimiz nasıl doğu illerinden ve terör bölgelerinde savaş verip çift maaş alıyorsa; doktorumuz, hemşiremiz, hasta bakıcımız da daha insanca ücretleri hak ediyor.

Personel Sağlık