1. Tüm tabip dışı saglik hizmetleri personel tavan alacak.
  2. Pandemi hastanelerinde gorev yapan tabipler ve uzman tabipler tavandan alacak. (Hastanelerde bashekimlikce pandemi alaninda belirlenen gorevde gorev yapan tabipler ve uzman tabipler tavandan alacak..)
  3. Pandemi hastanelerinde gorev yapmayan uzman tabipler tavanin yuzde 55 i,pratisyen yuzde 50,uzman diş hekimleri yuzde 55 i,diş tabipleri ise tavanin yuzde 70 inden alacaklar. 
  4. Ameliyathane,yogun bakim ve acil servis gibi birimler riskli birimlerin tavan katsayisi eskisi gibi 2 olarak uygulanacak..pandemi servisleri de riskli birim kabul edilecek..
  5. Sadece pandemi covid 19 teshisi konulup idari izin verilenlerin idari izni eksik gun sayilmayip tam ek odeme alacaklar bunun haricinde izin,rapor,sua izni ve idari izinler eksik gün sayilip ek ödemeden düşecektir...esnek çalısanlar eksik gün sayilmayacak tam çalışmış gibi ek ödemeyi tavandan alacaklar..
  6. Bakanlik ile birlikte kullanilan devlet universite personeli tavandan ek odeme alacaktir
  7. İl Sağlık Müdürlüğünde görevli doktorlar pandemi olmadigi için tavan alamayacak ancak, tabip dışı personeller tavan alabilecek.
  8. Meyil kullananlar ek ödeme alamayacaklar. Sadece covid teshisi konulup idari izin verilen personeller tavandan alabilecek.
  9. Evde sağlık Hizmetleri riskli birim tanımına yine girmedi. 
  10. Aile Hekimleri ile ilgili olarak yeni bir düzenleme olmadığı için ek ödeme kapsamı dışındalar. 
  11. Tavan katsayisi normal birimlerde 1.7'dir, Riskli birimlerde 2'dir. Yani normal birimdeki hemşire tavani 1.300 ise riskli birimde bu 1.700 gibi oran üzerinden alıyor.
  12. Tabip dışı personel ek ödemesini tavandan alacak. İdari izin kullanan personelin Aktif Çalışma Gün Katsayısı hesaplanırken, kullanılan izin süresi düşülecek. Yani tavan ek ödemesi düşecek. 

  13. Karantina günleri eksik gün sayılmayacak ve tam ödenecek.

  14. Esnek mesai tam çalışma sayılıp tam ödenecek.

  15. Covid 19 ile ilgili birimler riskli birimden alacak.

  16. Tabipler için başhekimliklerce Covid ile ilgili görevlendirilenler tavanın tamamından alacak diğerleri tam tavandan alamayacak


COVİD-19 SAĞLIK BAKANLIĞI TAVAN DÖNER SERMAYE YÖNETMELİĞİ VE YENİ ÖDEMELER ÜZERİNE AVUKAT GÖRÜŞÜ! TIKLAYIN


Not: Mutemet Fahreddin Keser Beye açıklamaları için teşekkür ederiz.