3600 Ek göstergeyle ilgili her zaman destek vereceklerini söyleyen Bahçeli, "Polislerimize, öğretmenlerimize, hemşirelerimize, imamlarımıza, uzman jandarmalarımıza, uzman çavuşlarımıza 3600 ek göstergenin verilmesi maksadıyla hükümete her desteği vereceğiz, her çalışmanın içinde olacağız. Biz emeğin ve emekçi kardeşlerimizin her zaman yanındayız. Asgari ücretle geçinen yaklaşık 8 milyon kardeşimizin enflasyona ezdirilmemesi, insanca yaşayacakları bir ücret seviyesine çıkarılmaları beklentimizdir." şeklinde konuştu.

asd

Partisinin grup toplantısında, hiçbir vatandaşın hayalleriyle oynamayı akıllarıdan geçirmediklerini ifade eden Bahçeli, "24 Haziran Seçimlerine giderken hazırlamış olduğumuz Beyannamemizde neyi vaat etmişsek arkasındayız. Mesela, "Emeklilikte Yaşa Takılan" kardeşlerimizin sorunu bizim sorunumuzdur. Sayıları 6,3 milyonu bulan bu kardeşlerimizin mağduriyetlerinin telafisi bizim amacımızdır." ifadelerini kullandı.

5 MESLEK GRUBUNA 3600 EK GÖSTERGE

Devlet Bahçeli 3600 ek gösterge için 5 meslek grubunu saydı. Bilindiği gibi 3600 ek gösterge için hükümet bu yıl toplu sözleşme görüşmelerinde mutabakat zaptına 3600 ek göstergeyi geçirmiş fakat kapsamı bakımından kesin ifadeler kullanılmamıştı. Milyonlarca memur ise tüm memurların 3600 ek göstergeden faydalanmasını ve eşit olarak bu düzenlemenin kamu çalışanlarına çıkarılmasını talep ediyor.