Türk – İş’in 70. Kuruluş yıl törenine katılan Çalışma Bakanı Bilgin, Türkiye’nin enflasyonla mücadelesi ve enerji ihtiyacını karşılamak için talep ettiği döviz miktarının en önemli sorunlar olduğunu dile getirdi.

Ekonomide ortaya çıkan olumsuz şartlar sonrası emekçileri korumaya devam edeceklerini belirten Bilgin, “yıl sonunda da bu durumu dikkate alarak yeni bir düzenleme yapacaklarını ve emekçileri ne enflasyona nede sermayenin baskısına karşı ezdirmeyeceklerini” söyledi.

Türkiye’de daha önceki yıllarda yaşanan ekonomik sorunların bedelinin emekçilere ödettirildiğini, yasakların yapıldığını, toplu sözleşmelerin askıya alındığını dile getiren Çalışma Bakanı, “bugün Türkiye, çok şükür bütün bu ekonomik baskılara rağmen enflasyonun tahribatına rağmen asgari ücretin yıllık bazda %94 artırarak yoluna devam ediyor” dedi.

Kamuda görev yapan çalışanların da ücretlerinin benzer bir şekilde artırdıklarını söyleyen Çalışma Bakanı, “emeklilerini belirli ölçülerde devletin imkanlarını sonuna kadar kullanarak korumaya devam ediyor” açıklamasını yaptı.