Milletvekili Güneş hemşire kadrosunda görev yapan sağlık personelinin ise maaş artı sabit ile birlikte 8 - 9 BİN TL ücret alacağını söyledi.

MAHSUPLAŞMAYI AÇIKLADI

Muhalefet milletvekillerinin “mahsuplaşmadan dolayı siz vermiyorsunuz” şeklindeki eleştirilerine açıklık getiren Güneş, “bu durumu aşmak için biz şöyle yapıyoruz” diyerek tavan ek göstergelerin yükseltildiğini ve dolayısıyla da bir uzman hekimin önceden brüt 38.000 olan ek ödeme tavanının 46.000’e yükseldiği ifade etti. Aşağı yukarı yaklaşık uzman doktorlar da 6000 TL civarında bir iyileştirme yapıyoruz diyen Güneş, diğer taraftan da hekim haricindeki sağlık personeline de örneğin hemşirelere aşağı yukarı 1000-1500 TL civarında iyileştirme yapmış oluyoruz dedi.

DÖNER SERMAYE DAĞITIMINDA HASTANE BAZLI SİSTEMDEN VAZGEÇİYORUZ

Ak Parti Milletvekili Güneş açıklamasının devamında “siz bu tavanları yükseltseniz bile bu tavanlara ulaşan yok” diyebilirsiniz. Bunuda şöyle yapıyoruz arkadaşlar” diyerek; “burada biz bir kere artık döner sermaye dağıtımında hastane bazlı sistemden vazgeçiyoruz ve tamamen Bakanlık bazlı sisteme geçiyoruz dedi. 

DAĞITILAN PARAYI 12 BİN LİRA ARTIRIYORUZ

Aynı hizmeti üreten 2 hekim farklı hastanelerde çalıştığı için eskiden farklı döner sermaye alıyordu diyen Milletvekili, “bunu ortadan kaldırıyoruz. Diğer taraftan da döner sermayeden eskiden yaklaşık 12 milyar TL’ye gibi bir para dağıtılırken şimdi bunu aşağı yukarı 10 milyar TL daha arttıracağız ve böylece, dağıtılan para miktarı arttığı için çalışanların tavana ulaşması daha kolay olacaktır” açıklamasında bulundu.