Ak partinin 5 Haziran‘da Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde yapacağı kampta 3600 ek gösterge ile ilgili düzenlemenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyuracağı öğrenildi.

Dün Beştepe'de Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Ve Hazine Ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 3600 ek gösterge ile ilgili hazırlanan taslakla ilgili sunum yapmıştı.

3 FORMÜL, CUMHURBAŞKANINA ANLATILDI

Cumhurbaşkanına yapılan sunumda 3600 ek gösterge ile ilgili üç formül ekseninde anlatım da bulunulduğu, bu formüllerden birisinin “dar kapsamlı” diğer ikisinin ise daha fazla memur ve emekliyi içine alan “geniş kapsamlı” bir düzenleme olduğu ileri sürüldü.

TÜM KAMU ÇALIŞANLARINI HEYECANLANDIRAN DÜZENLEME

Dar kapsamlı olarak basını servis edilen formülde sadece polis öğretmen hemşire ve din görevlilerinin 3600 ek göstergeden faydalanacağı aktarıldı. Diğer iki formülde ise tüm kamu çalışanlarını içine alan bir düzenleme söz konusu.

CUMHURBAŞKANI, GENİŞ KAPSAMLI FORMÜLE SICAK BAKIYOR

NTV tarafından duyurulan 3600 ek gösterge ile ilgili habere göre; Cumhurbaşkanına yapılan sunumun ardından geniş kapsamlı düzenlemenin hayata geçirilmesi için mutabakatın sağlandığı, Cumhurbaşkanının da bu yönde fikir belirttiği ileri sürüldü.

KIZILCAHAMAM'DA KAMUOYUNA AÇIKLANACAK

Diğer taraftan 3600 ek gösterge ile ilgili kamuoyuna yapılacak açıklamanın 3-5 Haziran tarihlerinde Ak Partinin Kızılcahamam’da düzenleyeceği kampta Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kamuoyuna açıklanması bekleniyor