Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Maliye Bakanı tarafından açıklanan kamuda tasarruf paketi hakkında değerlendirmede bulundu.

Tedbirlere istisnasız uyulacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamuda tasarruf paketi konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Kamuda verimliliği artırarak tasarrufu sağlamayı hedeflediklerini belirten Erdoğan, "Tasarruf tedbirlerine istisnasız olarak tüm kamu idareleri ve personeli uymak zorundadır."

Tasarruf kültürünün yaygınlaşmasıyla birlikte cari açıktaki iyileşme hız kazanacak." ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB Genel Kurulu'na katılarak burada yaptığı konuşmada, kamuda tasarruf paketiyle ilgili önemli bir değerlendirme yaptı.

Kamu, tasarrufta örnek olmalıdır

Kamuda verimliliği artırmayı amaçladıklarını belirten Erdoğan, paketin vatandaşlara ve iş dünyasına örnek olmasını hedeflediklerini ifade etti. Yapısal reformları hızlandırdıklarını vurgulayan Erdoğan, Türkiye'nin üreterek büyümesinin yanı sıra kaynaklarını en verimli şekilde kullanarak tasarruf etmesi gerektiğini dile getirdi. 

Konu hakkında şunları söyledi:

Türkiye, hem üreterek büyümeli hem de tasarruf ederek kaynaklarını en verimli şekilde kullanmalıdır. Alın terimizden ve kendi bileğimizin gücünden başka hiçbir şeye umut bağlayamayız. Atalarımız 'İşten artmaz, dişten artar' demişlerdir."

Bakan Memişoğlu'nun Stratejik Planı: Sorunlar Listesi Açıklandı! Bakan Memişoğlu'nun Stratejik Planı: Sorunlar Listesi Açıklandı!

“Tasarruf talimatını ben verdim”

Cumhurbaşkanı konuşmasını şöyle sürdürdü:

Talimatım üzerine tasarrufu artırmak için ekonomi heyetimiz çalışma yaptı. Biz tüyü bitmemiş yetimin hakkı olan kamu malının korunmasına ihtimam göstermiş bir hükümetiz. Kamu kurumlarının milletimiz ve iş dünyamıza tasarrufta örnek olmasını hedefliyoruz.Bu paket kamuda verimliliği artırarak tasarrufu sağlamayı amaçlıyor.

Tasarruf tedbirlerine istisnasız olarak tüm kamu idareleri ve personeli uymak zorundadır. Tasarruf kültürü yaygınlaştıkça cari açıktaki iyileşme hız kazanacak."