Onbinlerce sağlık personeli 2020 yılı yükseköğretim kurumlarından bu ay itibariyle mezun olarak diplomalarını aldı. Sağlık Meslek Lisesi Mezunlarından 2 yıllık ve 4 yıllık sağlıkla ilgili yüksek okullardan mezun olurken, 2 yıllık sağlık mezunlarının çoğu ise 4 yıllık sağlıkla ilgili okullardan diploma aldı.

PEKİ BU MEZUNİYETLER NE İŞE YARIYOR?

Lise mezunu olan bir sağlık personeli 3.dereceye kadar yükselirken Üniversite mezunu olan bir sağlık personeli ise 1.dereceye kadar yükselebilecek.

Lise mezunu sağlık personeli 1100 ek göstergeye, önlisans mezunu sağlık personeli ise 2200 ek gösterge, Lisans mezunu sağlık personeli ise 3000 ek gösterge alabilecek.

Unvan, hizmet yılı, görev yeri vb. kriterler aynı ise Lise mezunu bir sağlık personeli 2 yıllık yüksekokul bitirirse 168 TL, 2 yıllık yüksekokul mezunu sağlık personelide 4 yıllık bir okul bitirirse maaşı yaklaşık 89 TL artacak.

Ayrıca;

Lise mezunu sağlık personeli 2 veya 4 yıllık sağlıkla ilgili bir okul bitirmesi durumunda SAATLİK NÖBET ÜCRETİ normal birimlerde 2,31 TL, özellikli birimde ise ( Acil Servis - Yoğun Bakım, Ameliyathane ) 4,58 TL saat bazında fazla ücret alacak.