Sağlık Hizmetleri Sendikası Genel Başkanı Özlem Akarken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın söz verdiği halde pek çok talebi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden geçen düzenlemeler içerisinde yer almadığını söyledi.

SAHİM-SEN Başkanı Akarken, sağlık çalışanlarının özlük hakları ve emeklilerin yaşadığı ekonomik sıkıntılar konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Akarken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sağlık çalışanlarının haklarıyla ilgili verdiği sözleri tutmadığını belirtti ve sağlık emekçilerinin sorunlarının çözüme kavuşturulmadığını vurguladı. Son yıllarda yapılan düzenlemelerin, özellikle sağlık emekçilerinin karşılaştığı şiddet ve güvencesiz çalışma gibi sorunlara odaklanmadığını ifade eden Akarken, bu konuda defalarca uyarılarda bulunduklarını dile getirdi.

Hemşirenin Göğsünden Vurulmasında Adalet Yerini Bulmalı Hemşirenin Göğsünden Vurulmasında Adalet Yerini Bulmalı

Akarken, sağlık çalışanlarının ve özellikle emeklilerin hayat pahalılığı karşısında zor durumda olduğunu belirterek, emekçilerin giderek artan enflasyon ortamında zorluklarla karşı karşıya kaldığını söyledi. Emekli hekimler başta olmak üzere birçok meslek grubunun, açlık sınırının altında yaşam mücadelesi verdiğine dikkat çeken Akarken, emeklilerin umutsuz ve mutsuz bir şekilde geleceğe baktığını ifade etti. Hekimlerin ve diğer meslek gruplarının emeklilik sonrasında çabalarının karşılığını almayı hak ettiğini belirten Akarken, mevcut durumda derin bir yoksullaştırma politikasıyla karşı karşıya olunduğunu vurguladı.

Akarken, sağlık çalışanlarının insanca yaşayabilmesi ve hak ettikleri yaşam standardına kavuşmaları için verilen sözlerin yerine getirilmesi gerektiğini vurgulayarak, emeklilerin yaşam standartlarının yükseltilmesi çağrısında bulundu.