Trabzon'un Dernekpazarı Belediyesi çalışanlarına, toplu iş sözleşmesi kapsamında %66 oranında zam yapıldı.

Zam Oranları ve Süresi

HİZMET-İŞ Sendikası ile Trabzon Dernekpazarı Belediyesi arasında bir süredir devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşma ile sonuçlanarak imzalandı. Üç yıl geçerli olacak toplu iş sözleşmesi kapsamında çalışanların ücretlerine %66 oranında zam yapıldı. Sözleşme, altı aylık dilimler halinde yapıldığından, memurlar gelecek altı aylık dönemlerdeki zam oranlarını da aynı şekilde yansıtacaklar.

Katılımcılar

Sözleşme görüşmelerine Hizmet-İş Sendikası Trabzon Şube Başkanı Şevket Çelik ve Şube Başkan Yardımcısı Mahmut Keleş, Dernekpazarı Belediye Başkanı Dr. Mehmet Aşık ve Belediye Başkan Yardımcısı Ali Ayazoğlu katıldı.

Şube Başkanı Çelik'in Konuşması

Toplu iş sözleşmesi imza töreninde konuşan Trabzon Şube Başkanı Şevket Çelik, "Dernekpazarı Belediyesi'nde 6 kadrolu ve Dernekpazarı Belediye şirketinde çalışan 11 kişi olmak üzere toplam 17 arkadaşımız için 3 yıllık sözleşme imzaladık. Dernekpazarı Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Aşık başkanımıza ve Başkan Yardımcımız Ali Ayazoğlu'na, toplu iş sözleşmemizin imzalanmasında gösterdikleri büyük özveri için teşekkürlerimi sunuyorum. Sözleşmemizin belediyemize, sendikamıza ve tüm emekçilere hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Belediye Başkanı Aşık'ın Konuşması

Sözleşme imza töreninde konuşan Belediye Başkanı Dr. Mehmet Aşık, "Belediyemizin imkanlarını sonuna kadar zorlayarak çalışanlarımızı mutlu etmeye çalıştık. Arkadaşlarımızı memnun edebilmek adına imkanlarımız dahilinde zam yapmaya özen gösterdik. Sözleşmemizin çalışanlarımıza ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.