Ekim, Kasım ve Aralık 2022 ayları için, geçmiş dönem teşvik ödemelerinde kat sayısı 0,75 olarak personele uygulandı.

2023 yılı ocak ayı itibariyle kaç sayı birim puanını 0,75’den 1,00’e çıkarılacağı, teşvik ödemelerinde ise 0,25’lik birim puanı artışı nedeniyle bir miktar artış yaşanacağı öngörülüyor.

Diğer taraftan teşvik ödemesindeki tavan uygulaması nedeniyle, Örneğin; lise mezunu olan hemşire, ebe, ATT gibi sağlık personelleri ve lisans mezunu Memur, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni, Şef kadrosunda görev yapan sağlık çalışanlarının çoğunluğuna ya “0” TL ya da çok düşük tutarda teşvik ödemesi yatırıldı.

“0” TL TEŞVİK ÖDENDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın daha önce yaptığı açıklamasında, teşvik ödemesi almayan kalmayacak demesine rağmen verilen birim puan ve yapılan hesaplamalar sonucunda tavana takılması nedeniyle “0” TL bodro hazırlanan personel, yeniden mağdur edilmiş durumda.

BAKAN KOCA HERKES ALACAK DEMİŞTİ

Sağlık Bakanlığı bürokrasisinin acilen her branş ve her öğrenim düzeyindeki personelin eline geçen net teşvik tutarını değerlendirerek, yaşanan mağduriyete bir çözüm üretmesi bekleniyor. Çünkü Sağlık Bakanı Koca, tüm kamuoyuna teşvik ödemesi almayan sağlık çalışanı kalmayacak açıklamasını yapmıştı.