Sosyal Güvenlik Kurumundan maaş alan yaklaşık 3,3 milyon hak sahibine maaş aldıkları bankalar aracılığıyla 5000 TL promosyon ödemesi yapılacağı duyuruldu.

Bu da Doktor Şiddeti! Öğretim Üyesi, Kadın Doktora ‘Or..’ Başladı, ‘Sürt..’ diye devam etti! Bu da Doktor Şiddeti! Öğretim Üyesi, Kadın Doktora ‘Or..’ Başladı, ‘Sürt..’ diye devam etti!

3,3 MİLYON VATANDAŞA 5 BİN TL PROMOSYON

SGK tarafından yapılan açıklamada, bugüne kadar 12,7 milyon emekliye 8 ila 12 bin TL arasında değişen miktarlarda banka promosyonu ödendiği hatırlatıldı. Şimdi ise ölüm aylığı alan 3,3 milyon hak sahibinin de bu promosyon ödemelerinden faydalanabileceği müjdelendi.

BANKALARA BAŞVURUN

Promosyon ödemesinden yararlanmak isteyen ölüm aylığı alan hak sahiplerinin ilgili bankalara başvuruda bulunmaları gerekiyor. SGK, promosyon ödemelerinin kamu bankaları tarafından gerçekleştirileceğini ve 5 bin TL'lik promosyon tutarının asgari bir miktar olduğunu, bankaların kendi politikalarına göre bu miktarı artırabileceklerini belirtti.

RESMİ DUYURU YAYIMLANDI

SGK'nın resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, emekli aylıklarının bankalar aracılığıyla ödendiği ve promosyon ödemelerinin kamu bankalarında yaklaşık iki katına çıkarıldığı vurgulandı. Ayrıca, bankaların promosyon miktarlarını kendi uygulamaları doğrultusunda artırma hakkına sahip oldukları belirtildi.