Özellikle son günlerde "Döner sermaye emekliliğe yansıtılmamalı" açıklamasıyla tepkileri üzerine çeken yetkili sendika Sağlık Sen Genel Başkanı Semih Durmuş için başlatılan twitter etkinliğinde sağlık çalışanları twitleriyle tepkilerini dile getiriyorlar.

Atılan twit yoğunluğu nedeniyle 15 dakika içerisinde Twitter Türkiye Gündemine 2. sıradan giren #SemihDurmuşİstifa tagına katılımın yoğun olduğu gözleniyor.

KISA SÜREDE 11 BİN TWİTLE DÜNYA SIRALAMASINA GİRDİ!

Yaklaşık bir saat içerisinde 10 bin 700 twitle #SemihDurmuşİstifa tagı dünya sıralamasına da girerek ilginç bir rekora imza atıldı.

Yapılan etkinlikle ilgili görüşlerini paylaşan Gazeteci Cengiz Aksan, "Sağlık-Sen'e, kurulduğu 95 yılından bugüne kadar 4 isim Genel Başkanlık yaptı. En Başarılısı hiç şüphesiz sendikayı kuran, büyüten ve 13 yıl yöneten Dr. Ahmet Aksu oldu. Mahmut Kaçar bir adım ileri götürürken, Metin Memiş mevcudu korudu. Semih Durmuş için aynısını söylemek zor. Sağlık-Sen'de dikkat çeken durum ise Genel Başkanlara hep en yakınlarının rakip olması. Dr. Ahmet Aksu'ya Yardımcısı Mahmut Kaçar, Kaçar vekil olduğu için yerini Genel Sekreteri Metin Memiş'e bıraktı. Memiş'e ise Genel Sekreteri Semih Durmuş rakip olup genel başkanlığı kazandı..Son günlerde Sağlık-Sen'de görülen hareketlenmelerin sebebi olarak Genel Başkan Semih Durmuş'un bazı Şube Başkanlarına karşı takındığı tavır gösteriliyor. Çok sayıda Şubenin artık Semih Durmuş'u istemediği konuşuluyor. Genel Merkez'in nasıl bir çözüm bulacağı merak konusu." açıklamasında bulundu.

Öte yandan twitter etkinliğini provakasyon olarak değerlendiren Sağlık Sen Ağrı Şube Başkanı Cevdet Taşdemir'in twit atan sağlık çalışanlarına yönelik provakatör nitelendirmesi tepkileride beraberinde getirdi. Şube Başkanı Taşdemir, "HERŞEY YOLUNDA GİDERKEN SAGLIK SENI VE BASKANINI HEDEF ALAN ÇALIŞMALARA KATKI SUNMAYAN KİŞİ YADA KIŞILERIN PİŞMİŞ AŞ'A SU KATMA GİRİŞİMLERIDİR." derken, sağlık çalışanları için herşey yolunda giderken tanımlaması yapmasıyla tepkilerin hedefi haline geldi.