Sağlık Sen Genel Merkezi 2 ay önceye alınan Genel Kurul Kararıyla adeta sarsıldı.

Yaptığı açıklamalarıyla, bindiği arabayla, maaşıyla kısaca her hareketi ve söylemiyle olay olan Semih Durmuş, “bana karşı darbe yapılıyor” diyerek Şube Başkanlarına gönderdiği mesajıylada olay oldu.

4 YÖNETİCİ BANA DARBE YAPTI

Yaklaşık 4 sayfalık açıklamayla Şube Başkanlarına seslenen Semih Durmuş, Genel Merkezdeki 4 yöneticinin 3 karşı oya rağmen 2023 ocak ayında 7. Genel Kurulu yapmak istediklerini, bunun bir darbe girişimi olduğunu, kudretli teşkilattan aldığım güç ve yetkiyle tezgah peşinde olanlara karşı dimdik ayakta duracağını deklare etti.

MAĞDUR EDİLİYORUM

Seçimlerin olağan tarihinden 2 ay önce yapılmasına ısrarla karşı çıkan Semih Durmuş’un seçimi kaybedeceğini anlaması nedeniyle “bana darbe yapılıyor” diyerek delegelerin oylarına mağdur ediliyorum yönündeki açıklamasıyla talip olduğu eleştirileride art arda geldi.

BANA RAĞMEN KARAR ALDILAR AÇIKLAMASI

Sendikanın 4 Genel Merkezi Yöneticinin kendisinin bilgisi olmadan karar defterine Sağlık Sen Genel Kurulunun 14 Ocak 2023 tarihinde yapılmasına yönelik karar aldıklarını anlatan Durmuş, bu tarihte çoğunluk sağlanamaması durumunda 21 Ocak 2023 tarihinde 7. Olağan Genel Kurulun yapılmasını imza altına aldıklarını söyledi.

BU GİRİŞİME BOYUN EĞEMEM

Alınan kararın 4 Genel Merkez Yöneticisi tarafından değil de sendikadaki çalışan tarafından kendisine imza arttırılmaya getirilmesine de içerleyen Genel Başkan, aldıkları bu kararın hem sendika tüzüğü hem de genel yasal mevzuat açısından suç olduğunu ileri sürerek delegelerin ve üyelerin iradesine yönelik darbe girişimi yapıldığını, bu kirli girişime rıza göstererek boyun eğmesinin ya da sessiz kalmasının mümkün olmadığını söyledi.

“ER MEYDANINA ZAMANINDA ÇIKACAĞIM”

Günü ve saati geldiğinde delegelerin hür iradesiyle hayat bulacak er meydanına çıkacağını söyleyen Semih Durmuş, Olağan Genel Kurulun 2 ay önce yapılmak istenmesini ise kapalı kapılar ardında tezgahlanan girişim olarak tanımladı.

30 yıllık sendikal hayatı olduğunu söyleyen Semih Durmuş, sendikal mevzuatın bu tür karanlık girişimlere fırsat vermeyecek kadar açık olduğunu dile getirdi.

15 OCAK DARBE TARİHİ

Yasal hükümler ve sendika tüzüğüne göre Genel Kurulu yasal süresinde yapmak mecburiyetinde olduklarını söyleyen Semih Durmuş, 15 Ocak tarihini ise darbe girişimcilerinin dayatmaya çalıştığı tarih olarak niteledi.

6. Olağan Genel Kurulda 4 yıllık süre için seçildiğini belirten Semih Durmuş, “görev süresi tamamlanacaktır” diyerek koltuğu bırakmayacağının sinyalini verdi.