Sağlık personellerinin yıllardır bitmek bilmeyen döner sermaye çilesine döner sermayede son yapılan değişikliklerle tepkiler daha da büyüdü.

Bu konuda özellikle yetkili sendika olan Sağlık-Sen’e de tepkiler giderek artmakta. Haklarını alamadığını belirten sağlık personelleri son zamanlarda özellikle sosyal medyada  Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş’un verdiği sözleri paylaşmaktalar.

Sağlık-Sen 6’ıncı Olağan Kongresinde eski Başkan Metin Memiş’e karşı aday olan Semih Durmuş, başkanlığı kazanmış ve kazanmasından evvel verdiği sözler kazanmasında etkili olmuştu.

SAĞLIK-SEN GENEL BAŞKANI SEMİH DURMUŞ’UN, KONGREDE SÖYLEDİĞİ SÖZLER ŞÖYLE:

“Burada sadece şunu söyleyeyim, arkasına şu kadar kitleyi alıp da, bu kitlenin haklarını her ortamda özgürce iradeyle ortaya getirmeye yüreği yetmeyenlerin bu makamlara aday olmaması gerekir. Eğer yüreğim yoksa, bu makamlara asla ve kat’a aday olmam.

İnsanlar ter akıtacaklar, ayda on dört nöbet tutacaklar, döner sermayeleri sıfırlanmış olacaklar,bizlere burada çıkıp Bakan’ı terlettim diyecekler. O Bakan’ı makamında terleteceksin, o Bakan’ı makamında zorlayacaksın, o zaman sendikacılık yapılır, o zaman hak hukuk aranır.

Evet değerli dostlarım, emanetlerine sahip çıkmayı onur saydığımız yolumuzun büyükleri de bizden bunları bekliyor. Bu beklentiyi karşılamak, benim ve ekip arkadaşlarımın, bütün Sağlık-Senlilerin görevidir, ödevidir.

Şartlar ne olursa olsun sendikacılık yapmaktan, karşımızda kim durursa dursun hak tarafında olmaktan vazgeçmeyeceğiz. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının, hakkını hukukunu korumak yerine; makamdan, Bakan’dan, bürokrattan korkmak hatasına kesinlikle düşmeyeceğiz. ”