Sağlık Sen Genel Başkan Vekili Baki, "415'e yakın sağlık çalışanı arkadaşımız bu covid sürecinde vefat etti. Bu arkadaşlarımızın alın teri teşekkürle alkışla ödenmez. Ödenmemeli. Teşekkür önemlidir, dua çok önemlidir ama hayatımızı da idame ettirecek, insan gibi yaayabilmemiz içinde belirli bir cebimize meblaların girmesi gerekiyor." dedi.

EK ÖDEME GENELGESİNİN RUHUNA EL FATİHA

Ek ödemeyle ilgili yayınlanması beklenen Genelgeye hakkında da konuşan Baki, "Maliye Bakanlığından geçtiği kadarıyla tavan katsayısı hesaplanacak, bu doğrultuda dağılım yapılacak. Ruhuna el fatiha demek gerekiyor. Yani çocuk doğmadan yoğun bakıma alınmış, çıkacağıda muallakta." ifadelerini kullandı.

Ek ödeme konusunda diğer sendikalara da çağrıda bulunan Genel Başkan Vekili Durali Baki, "Buyrun gelin, ben buradan çağrı yapıyorum Beraber çalışalım. Beraber çalıştıktan sonra biz ve diğer sendikalarıda çağıralım gerekiyorsa. Diğer sendikalarda gelsin, bunlarla beraber bir taslak hazırlayalım. Sağlık çalışanlarının alanlardaki sıkıntılarını bizler biliyoruz. " dedi.

DURALİ BAKİ: DÖNER SERMAYEDE PARA DAĞITMAK DOKSAN YAŞINDAKİ İNSANA DİŞ TAKMAK GİBİ BİRŞEY

Konuşmasına "Biz istiyoruz ki insan gibi, hayatını idame ettirebilecek, maaşın ödenmesini istiyoruz. Döner sermaye; artık dönmez hale geldi. Neresinden çevireceğiz bilmiyoruz. Sistem artık çürümüş, sistem artık miadını doldurmuş, Siz doksan yaşındaki bir insana diş taktırmanız gibi birşey şimdi döner sermayede para dağıtmak. Biz istiyoruz ki bırakın döneri möneri." devam eden Baki, 

BAKİ: SADAKA İSTEMİYORUZ, AYIN 15'İNDE NE ALACAĞIMIZI BİLMEK İSTİYORUZ

"Biz yanlış anlaşılmak istemiyoruz, biz sadaka istemiyoruz. Biz sadece diğer kurumlarda olduğu gibi ayın 15'inde gidip ne kadar maaş alacağımızı bilmemiz gerekiyor. Biz ev kirası ödüyoruz, bizimde çoluğumuz çocuğumuz var, onların geleceği noktasında. Biz istiyoruz ki döner sermaye kimin olursa olsun, BİZ İSTEMİYORUZ. Hekim dışı personele döner sermayenin artık tarihin çöplüğüne atılmasını istiyoruz. Ay sonu diğer memurlar ne kadar para alıyorsa, bizde aynı parayı almak istiyoruz. Diğer çalışanların nasıl devlet tarafından ek ödemesi ödeniyorsa bizimde ek ödememizin devlet tarafından ödenmesini istiyoruz." dedi.