Sağlık Sen Batman şubesi’nin 5. Olağan Genel Kurulunda tek listeyle yapılan seçimleri İbrahim Halil Dursun kazandı.

Genel kurula katılan Sağlık Sen Genel Başkan Vekili Durali Baki, sendikal mücadelenin önemine vurgu yaptığı konuşmasında sağlık sistemini ayakta tutanın fedakar sağlık çalışanları olduğunu söyledi.

Sağlık-Sen Genel Sekreteri Durali Baki, Memur-Sen’in ve Sağlık-Sen’in aldatmadan sendikal mücadele yaptığını söyleyerek, “Biz hiç kimseyi kandırmadık, ötelemedik. Bunun için sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımız bize güveniyor. Bizim şiarımızda aldatmak asla olamaz. Bu istikametten asla taviz vermeyiz” diye konuştu.

Sağlık çalışanlarının emeğini kimsenin görmezden gelmemesi gerektiğinin altını çizen Baki, “Sağlık çalışanları pandemi sürecinde destan yazdı. Bu destana karşı sağlık çalışanlarımızın yaşadığı adaletsizliklerin ve eşitsizliklerin ortadan kaldırılmasını istiyoruz. Sağlık sistemini ayakta tutan hekiminden hemşiresine, 112 çalışanından teknikerine fedakar sağlık çalışanlarıdır. Sağlık çalışanlarımız insanımıza umut olmak için gece gündüz mücadele ediyor. Sağlık-Sen olarak bizde umudun adı sağlık çalışanlarının ekonomik, özlük ve sosyal haklarının daha iyi seviyeye gelmesi için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Genel Başkan Yardımcısı Karadoğan: Hiç Kimse Sağlık-Sen’in İkamesi Olamaz

Konuşmasına genel kurulun hayırlara vesile olması temennisiyle başlayan Genel Başkan Yardımcısı Şemsettin Karadoğan, “Genel kurulun birlikteliğimizin, dayanışmamızın, kardeşliğimizin güçlenmesine katkı sunmasını diliyorum” dedi.

Emek ve ekmek mücadelesini yılmadan sürdürdüklerini dile getiren Karadoğan, “Sağlık-Sen’de adlar ve pozisyonlar değişse de hedef hep aynı. Besmele ile başlanan bu davada hiç kimse Sağlık-Sen’in ikamesi olamaz. Kimse onun yerine kendini koyamaz. Sağlık-Sen, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının tek çatısıdır. Çözerse sorunları Sağlık-Sen çözer” şeklinde konuştu.

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının ekonomik, özlük ve sosyal haklarının gelişmesi için gece gündüz demeden çalıştıklarını belirten Karadoğan, “İnandığı misyon, ortaya koyduğu vizyon, çözüm odaklı sendikal anlayışı ve neşter vurduğu birçok sorunla Sağlık-Sen, müreffeh yarınlar için çalışmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Sağlık-Sen Batman Şubesi’nin yönetimi şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı İbrahim Halil Dursun, Şube Sekreteri Salih Güzel, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Mahmut Seyyidoğlu, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Selman Başaran, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Demir, Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ruşen Erzen, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Hüseyin Temiz.