Sağlık-Sen İzmir 1 No.lu Şube Başkanı Cihan Bektaş, sendika genel merkezi tarafından üyelerin hür iradesine müdahalede bulunulduğunu öne sürdü. Bektaş, "Daha önce örneği görülmemiş bir durumla karşı karşıyayız. Seçim sürecimiz A'dan Z'ye yasal mevzuata, kanunlara uygun, yasal çerçevede ilerlerken yetki gaspı yapıldığı görülmektedir. Genel Merkez tarafından 1 No.lu Şubenin seçim işlerinin 2 No.lu Şubeden yürütülmesi konusunda yetkilendirme yapılması da ayrı bir komedidir. Hem delegasyona hem de sağlık çalışanlarının hür iradesine adeta bir darbedir" dedi. Bektaş, konuya ilişkin suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. 

Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Sağlık-Sen İzmir 1 No.lu Şubesi seçim süreci devam ederken Şube Başkanı Cihan Bektaş'tan flaş bir açıklama geldi. Bektaş, "Bektaş, 1 No.lu Şubenin 2. Olağan genel kurulu için 29 Nisan 2022 tarihinde başlatmış olduğumuz seçim sürecini çeşitli engellemelere rağmen 14 Mayıs 2022 tarihinde tamamlamış olmamıza karşın bugün yaşanan olay Memur-Sen tarihine ve Sağlık-Sen tarihine kara bir leke olarak geçecektir.

Bitmiş olan delege seçimlerinin yeni bir yetkilendirme ile delegasyon kayıtları için 2 No.lu Şubeden yeniden başladığına dair mesajlar ve duyurular yapıldığını görmekteyiz Daha önce örneği görülmemiş bir durumla karşı karşıyayız. Seçim sürecimiz A'dan Z'ye yasal mevzuata, kanunlara uygun, yasal çerçevede ilerlerken yetki gaspı yapıldığı görülmektedir. Genel Merkez tarafından 1 No.lu Şubenin seçim işlerinin 2 No.lu Şubeden yürütülmesi konusunda yetkilendirme yapılması da ayrı bir komedidir. Delegasyon kayıtlarımızın 2 No.lu Şubeden yapılması usul ve esasa aykırı, var olan şubeyi baypas etmek, şubeye yönetime ve seçilmiş delegasyona hakarettir. Bu tam anlamıyla bir Sağlık-Sen de komedi yaşanıyor örneğidir. Hem delegasyona hem de sağlık çalışanlarının hür iradesine adeta bir darbedir" dedi. 

"SAĞLIK ÇALIŞANLARININ ÖZGÜRLÜĞÜNE KET VURULUYOR"

Bektaş, seçim sürecine ilişkin yapılan tüm yasal çalışmaların  usule uygun yürütüldüğünü kaydederek "Şubenin yöneteceği 4688 ve 2821 sayılı kanunlarla sabit olup, Genel Merkez yönetim kurulu tarafından 'Seçim iptaldir!' diye bir yazı ile açıklama yapılmamış her türlü Ali Cengiz oyunu yapılmaktadır. Şube olarak seçim startını verdik. Tüzüğümüze uygun, kanunların hükmettiği usulde uygulanan tüm seçim süreci Genel Merkez tarafından iptal edildi diye bir açıklama yoktur. Eğer var ise Genel Başkanımız Sayın Semih Durmuş'tan böyle bir açıklama bekliyoruz. Genel Merkezimizde bu yapılanlara imzası olanların  yaptıkları , Sağlık-Sen İzmir 1 No.lu  Şubemize  ve sağlık çalışanlarının  özgür iradesine darbedir. Genel merkezin ve yandaşlarının üyelerimizin hür iradesi üzerinden ellerin çekilmesini istiyoruz. Seçilmiş delegasyonun hakkının gasp ettirmeyeceğimizden, adalet önünde bunun hesabını soracağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. Şubeleri dizayn edeceğine sağlık çalışanlarımızın sorunlarıyla uğraşsın. Şunun bilinmesini istiyoruz ki; bu yapılanlar bize ya da şahsımıza yönelik değil, sağlık çalışanlarının emeğine, iradesine, aklına, bilgisine, umuduna ket vurmaktır. Sağlık çalışanlarının hür iradesine, tercihine, aklına herkes saygı duymak zorundadır. Sendikaların var oluş amacı sağlık çalışanlarının işini, aşını, adil, hakça kazanmasına katkı sağlamak, onlara karşı yapılan her haksızlığın  karşısında olmak, o haksızlık  son bulana dek mücadele etmektir. Bugün gelinen noktada üzülerek görüyoruz ki tercihlerini bile adilce, özgürce yapmaları koltuk gücü kullanılarak engellenmeye çalışılmaktadır" ifadelerini kullandı. 

"SESSİZ KALMAYACAĞIZ"

Yapılanlara sessiz kalmayacağını dile getiren Bektaş, "Bizler Sağlık-Sen İzmir 1 No.lu Şube olarak hiçbir baskıya, hiçbir haksızlığa, hukuksuzluğa, adaletsizliğe sessiz kalmadık. Seçim süreci başlamasında itibaren mesaj sistemimize el konuldu, şube üyelerimizin telefon numaraları başka şahıslara verildi, yönetici ve idareciler tarafından delege başvurusu yapan üyelerimiz odalarına çekildi, üye kayıt sistemimiz Sağlık-Sen Genel Merkezi tarafından kapatılarak 2'nci ve 3'üncü şahıslar üzerinden üye kayıtları yapıldı. Hepsi tespit edilmiş ve belgelenmiştir. Son olarak şubenin yönetmesi gereken seçime darbe yapılmış, Sağlık-Sen İzmir 2 No.lu şube üzerinden  Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural beyin de  bulunduğu bir  hukuki olmayan 2. seçim süreci başlatılmıştır.  Bugüne kadar üyelerimizin hakkının  gasp edilmesine  müsaade etmedik. Bu günden sonra da yapılan her bir  hukuksuzluğa boyun eğmeyeceğiz. Süreci bu boyuta getiren kişiler hakkında her türlü hukuki süreci başlatacak, görevi kötüye kullananlar ve her türlü usulsüzlükte imzası olanlar hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağımızı tüm kamuoyunun bilmesini istiyoruz. Nasıl ki bugüne kadar sağlık çalışanlarımızın hakları için tüm samimiyetimizle mücadele ettiysek bugünden sonra da Sağlık-Sen İzmir 1  No.lu şubesinin şerefli, haysiyetli  ve onurlu üyelerinin ve seçilmiş delegasyonunun iradesi, hakkı, özgürlüğü için mücadelemizi sürdüreceğiz" diye konuştu.