Manevi İlkeli Liyakatli Enerji Sen Sendikası tarafından yapılan açıklamada, kamu çalışanlarının haklı taleplerini karşılamak ve sorunlarına çözümler üretmek yerine kendi koltuklarını koruyabilmek için siyasetin gölgesine sığınan rezidans sendikacıların yüzdelik baraj oyununa tevessül ettiği ileri sürüldü.

Toplu sözleşme masasında kamu personelinin yoksulluk sınırının altındaki maaşlara mahkum edenlerin sendika % barajı oyununa Meclis üyelerinin gelmeyeceğini ümit edildiği açıklamada, bu tabloyu yaratan sendikaların yolun sonuna geldiklerinin emarelerini gösterdikleri dile getirildi.

Sendika olarak tekelleşmek isteyenler, yeni sendikalara karşı takındıkları bu tutumlarını her fırsatta gündeme getirmekte ve İktidarı ve TBMM’ni buna alet etmek istemektedirler. Bu düşüncelerinden hareketle %2 barajının altında üye sayısına sahip sendikaların üyelerinin toplu sözleşme priminden faydalanmalarının önüne geçilmek istenmektedir. Kamu çalışanlarını yıllardır oyalayarak menfaatlerine menfaat katmaktan başka bir amaç güdülmeyen makam, mevki ve saltanat sendikacılığının ve sendikacılarının sonu yakındır.

Anayasanın 10. maddesinde yer alan “Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasî düşünce, felsefî inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir.” ve “Hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz. Anayasanın eşitlik ilkesine, özgürlüklere, örgütlenme hakkının kullanılmasına ve adalet ilkelerine aykırı olan bu tür adımların, bir seçim arifesinde olan ülkemizin TÜRKİYE YÜZYILI vizyonuna ve toplumsal barışına vereceği zararlar bu teklifte imzası bulunan milletvekilleri tarafından göz ardı edilmemelidir.

%2 barajı ile engellenmek istenen sendikaların yüz binlerce üyelerini ve yakınlarını yok sayan, Sendikal özgürlüğe ve örgütlenme hakkına ipotek koymaktan başka hiçbir amacı olmayan, Anayasaya aykırı, hak ve özgürlükleri kısıtlayan bu kanun teklifi bir daha gündeme getirilmemek üzere TBMM ve ülke gündeminden derhal kaldırılması, 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu’nun 14. ve16. maddeleri memurların e-devlet uygulaması üzerinden sendikalara üye olabilmelerine ve üyelikten çekilebilmelerine uygun hale getirilmesini talep ediyoruz.