Basında çıkan, 11 hizmet kolunun talepleri ile ilgili 20 günlük toplu sözleşme görüşmeleri hangi maddelerde uzlaşıldığı hangilerinde uzlaşılmadığının açıklanması gerektiği yazılmıştı. Çıkan haberlerde hem Çalışma Bakanlığına hem de Memur Sen'e çağrıda bulunulmuş, memurların bu konuları merak ettiği vurgulanmıştı.

MEMUR-SEN: 20 GÜN BOŞA GEÇMEDİ, UZLAŞTIĞIMIZ MADDELER VAR

Habertürk TV'de katıldığı programda, basında çıkan haberlere de değinen Memur Sen Başkanı Ali Yalçın, 2012 yılındaki toplu sözleşme görüşmelerinde uzlaşılan ve uzlaşılamayan maddeler ayrı ayrı tasniflenmiş ve hakem kuruluna sadece uzlaşılamayan maddeler üzerinden başvurulduğunu, Ancak 2019 yılı toplu sözleşme görüşmelerinde, Kamu İşveren Heyetinin tutumu nedeniyle 20 gün süren görüşmelerin sanki boş yapıldığı gibi bir algı ortaya konmakta ve bir ortak uzlaşma tutanağı imzalanmaya yanaşılmamaktadır. Halbuki 11 hizmet kolunda 570 küsur madde tek tek görüşülmüş ve bunların bir kısmında uzlaşma sağlanmıştır. Bu yok sayılamaz. Memur-Sen yarın Hakem Kuruluna yapacak, bu uzlaşılan maddeleri de Hakem Kuruluna bildireceğiz dedi.

YETKİSİ ZAYIF BÜROKRATLARLA SÜREÇ YAVAŞ İLERLEDİ

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, daha önce yapılan toplu sözleşme görüşmelerine atıfta bulunarak, eskiden masada bakanın yanında Müsteşarlar otururken 2019 toplu sözleşme görüşmelerinde genel müdür veya daire başkanı gibi karar alma yetkisi zayıflamış bürokratların yer aldı. Bu durumda, yetkili olmayanların masaya oturmasından kaynaklı sürekli telefon trafiği yaşanmakta ve zaten dar olan zaman içinde bazı konulara sıra gelmemiştir dedi. 

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Twitter hesabı üzerinden yaptığı yeni açıklamayla, Hakem Kuruluna bugün teslim edecekleri tespit tutanağı ile uzlaşılan ve uzlaşılamayan maddelerin kamuoyunun bilgisine sunulacağını ifade etti.

İŞTE MEMUR SEN BAŞKANI ALİ YALÇIN'IN AÇIKLAMALARI