Irgatlıoğlu açıklamasında;

Türk Sağlık Sen Manisa Şube Başkanı Ali Dağlıoğlu'nun, belgeleriyle birlikte var olduğunu dile getirdiğimiz sahte imzalı üyelik işlemi hakkındaki basın açıklamamızdaki esas meseleye cevap vermeden yaptığı yazılı açıklama, ortadaki çirkin suçu kabul ettiklerinin de beyanı olmuştur. Zira biz biliyoruz ki kötü bir fiil karşısında susmak, onu kabul etmektir. Sağlık Sen "zulme karşı susan dilsiz şeytandır" düsturuyla hareket ederken, birilerinin laf kalabalığıyla konuyu başka mecralara çekerek hakikati gizlemeye çalışması "sükut ikrardandır" sözünü hatırlatmaktadır. Diğer taraftan maddi manevi bütün imkanlarıyla; Tüm dünyayı etkisi altına alan COVİT 19 pandemisi ile mücadelede siperin en ön safhasında özveri ile görev yapan Kahraman Sağlık Çalışanlarının yanında yer almış bir sendika olarak, tarlada izi olmayan bir sendikanın, harmandan pay kapmaya çalışmasını da alışılmış bir tavır olarak değerlendirdiğimizi ifade etmek istiyoruz

Sağlık Sen İle Türk Sağlık Sen'in Üye Tartışmasına Başhekimlikte Dahil Oldu! haberi için tıklayınız

Sağlık çalışanlarının beklentisi; herkesin hakkını alacağı, yine herkesin tam bir güven ve emniyet hissi içerisinde mutmain olacağı doğru tavır ve adaletli bir yaklaşımdır. Dolayısıyla sendikalar da, varsa hataları bunu fark etmeli, yanlışa yanlış diyebilmeli ve de var olan hatanın önüne geçebilmelidir. Sağlık çalışanlarının arzu ettiği gerçek bir bütünleşmeyi sağlama niyeti ve de gayreti, kendini savunurken mesnetsiz söylemlerle saldırmayı ya da suç ortaklarını aklamayı değil, hak olanı, haklı olanı ve de hakkın gerektirdiği tutum ve tavırlarla mücadele etmeyi gerektirmektedir.

Çalışan haklarını muhafaza etmek ve sendikal anlayışa zarar verecek her türlü yaklaşımdan uzak durmak beklentisiyle kamuoyu ile paylaşımda bulunduğumuz meseleler, kör bir tartışmaya sürüklenerek heba edilmemelidir. Muhataplarımıza çağrımız, kamu sendikacılığına zarar verecek eylemler içerisinde bulunulmaması ve benzer vakaların yaşanmasının önüne geçilmesi niteliğindedir. Umuyoruz ki tüm taraflar bu olgun anlayışı sahiplenerek sendikal alanın önünü açacaklardır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Mustafa Irgatoğlu
Sağlık Sen Manisa Şube Başkanı