Hastane yönetiminin keyfi uygulaması nedeniyle içeri alınmayan Hep Sen Genel Başkanının Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağı öğrenildi.

Yapılan uygulamayla Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesinde yönetim tarafından sendikal ziyareti engel olunarak tepki çeken bir uygulama yapıldı.

Hep Sen tarafından yapılan açıklamada, sendikal faaliyetlerinin engellenemeyeceği, anayasal bir hak olduğu vurgulanırken, Sancaktepe İlhan Varank Eğitim Araştırma Hastanesi ile Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesinde sendikal faaliyetlere engel olunduğu belirtildi.

Sendikal Hakların Kullanılmasının Engellenmesi Suçu

TCK Madde 118

(1) Bir kimseye karşı bir sendikaya üye olmaya veya olmamaya, sendikanın faaliyetlerine katılmaya veya katılmamaya, sendikadan veya sendika yönetimindeki görevinden ayrılmaya zorlamak amacıyla, cebir veya tehdit kullanan kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(2) Cebir veya tehdit kullanılarak ya da hukuka aykırı başka bir davranışla bir sendikanın faaliyetlerinin engellenmesi halinde, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.