Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Sivil Memurlar Sendikası (SİME-SEN) Genel Merkez yöneticileri, Denetleme Kurulu üyeleri ve belirli şube başkanları ile yöneticileri hakkındaki yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarıyla ilgili bir soruşturma başlattı.

Uluborlu İlçe Devlet Hastanesinde Neler Oluyor? Uluborlu İlçe Devlet Hastanesinde Neler Oluyor?

Suç duyurusunda bulundu

SİME-SEN içerisinde gündeme gelen bu iddialar, önceki Genel Başkan Serdar Dursun'un Sendika Denetleme Kurulu'na yaptığı başvuruyla ortaya çıkmıştı. Ancak başvurunun olumsuz sonuçlanması üzerine Dursun, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Sendika aracını kendisine ve ailesine tahsis mi etti?

Dursun'un müşteki sıfatıyla verdiği ifadesinde, "Mevcut Genel Başkanlık görevini yürüten şüpheli K.H.B, sendikaya ait olan, akaryakıtı, bakım ve tamir ücretleri sendika tarafından yani kamu görevlisi/memur üyelerin aidatlarıyla karşılanan sendika aracını kendisine ve ailesine tahsis etmiştir.

Özel işlerini sendika aracıyla yaptı iddiası

Tam aynı dönemde kendi özel aracını satması da tüm işlerinde sendika aracını kullanma amacını teyit etmektedir. Tüm özel işlerini sendika aracı ile yerine getirmekte ve böylelikle kendi hesabına görevi süresince araçla binlerce kilometre yol kat ederek görevini kötüye kullanmak suretiyle sendikayı zarara uğratmaktadır" şeklinde iddialarda bulundu.

Dursun, sendikadaki diğer görevlilerle ilgili de benzer iddialarda bulundu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bu iddialar üzerine soruşturma başlatmasıyla birlikte, SİME-SEN yöneticileri ve üyeleri hakkında adli süreç devam ediyor.