Esenyurt Necmi Kadıoğlu Devlet Hastanesi'nde yaşanan olayda, SES üyelerine başhekim talimatıyla yapılan şiddet saldırısı Hak-İş'e bağlı Öz Sağlık-İş tarafından kınandı.

SES tarafından yapılan açıklamada, bu tür bir şiddetin bile sarı sendikalar tarafından gerçekleştirilmeyeceği vurgulandı.

Sağlık Sen Başkanı: Hastane İdarecileri Sendikacılık Yapıyor Sağlık Sen Başkanı: Hastane İdarecileri Sendikacılık Yapıyor

İddialara göre hastane özel güvenlikleri, başhekimin talimatıyla 1 Mayıs çalışması yapan SES temsilcilerine saldırdı. Saldırı sırasında başhekimin "teröristsiniz" ifadeleriyle de SES üyelerine yönelik saldırı gerçekleştiği iddia edildi.

SES üyeleri, hastane polisi ve jandarma tarafından zorla hastane dışına çıkarıldı. Yaşananların ardından Öz Sağlık-İş, yaptığı açıklamada başhekim talimatlı şiddete karşı çıkarak hastane yönetimine teşekkür etti ve üyesi olan özel güvenliklerin hedef alındığını iddia etti.

Ayrıca, Öz Sağlık-İş, SES üyelerinin 1 Mayıs çalışmasının ve hastane yemekhanesindeki zehirlenme olayına tepki göstermesinin "provokasyon" olduğunu iddia etti.

Bu açıklamanın ardından SES Bakırköy Şubesi, 29 Nisan'da hastane önünde yapacakları eylemi hatırlattı ve güvenlik emekçilerine seslenerek, başlarına bir şey geldiğinde yanlarında duracakların başhekimler veya idareciler değil, sınıf kardeşleri olan SES'ler olduğunu belirtti.