İlçe halkı, ferizli devlet hastanesinin açılışını beklerken, karayolları tarafından hastanenin tam dibine açılan taş ocağı nedeniyle tepkilerini dile getirmeye devam ediliyorlar. Hastane inşaatının hemen yanı başına inşa edilen ve bitme aşamasına gelmiş olan Fenike Devlet Hastanesinin faaliyete geçirilmesiyle beraber kapatılması beklenen taş ocağının yanında, bu kez Karayolları 1.nci Bölge Müdürlüğü tarafından yeni bir taş ocağı açılması ilçede yaşayan vatandaşlara yeni bir hayal kırıklığı yaşattı.

ŞOK YAŞADILAR

Taş çıkartılırken patlatılan dinamitler nedeniyle evlerinde çatlakların oluştuğu bölge halkı tarafından defalarca şikayet konusu yapılan Ferizli'de ki taş ocağının yanına Ferizli Yeni Devlet Hastanesi’nin temeli atılmıştı.  İnşaatı son noktaya gelen hastanenin açılacağı günü bekleyen vatandaşlar, hastanenin diğer yanına Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü tarafından açılan yeni taş ocağı ile adeta şok yaşadı.

TEPKİ GÖSTERDİLER

Patlamalar nedeniyle bir hastanenin o bölgede görev yapamayacağını dolayısıyla hastanenin açılması ile taş ocağının kapatılacağını düşünen bölge halkı, şimdi açılan yeni taş ocağı ile birlikte hastanenin daha uzun yıllar hizmete açılmayacağı düşüncesine kapıldı. Hastane açılışını beklerken taş ocağı açıldı yorumları yapan bölge halkı, "Hastane açılırsa, taş ocağı da hediyesi mi olacak?" diyerek tepki gösterdiler.