Dr. Fahrettin Ülkeroğlu Hastasının Saldırısına Uğradı Dr. Fahrettin Ülkeroğlu Hastasının Saldırısına Uğradı

CHP Karabük Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay, Karabük’ün hastane sorunlarını TBMM Genel Kurul gündemine taşıdı. Meclis kürsüsünden yapılan konuşmada Milletvekili Akay, Karabük'ün sağlık alanında yeterli yatırımların yapılmadığını vurgulayarak, gelen yatırımların da yanlış uygulamalar neticesinde boşa harcandığını dile getirdi.

Yatırım verimsizliği var

Karabük’te sağlık sektöründe yaşanan sıkıntıları gündeme getiren CHP Karabük Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay, yapılan yatırımların verimsizliğine dikkat çekti.

Tek tek anlattı

Akay, "Karabük Beşbinevler Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi 2015 yılında yıkıldı. Yerine 14 milyon liraya Karabük Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu inşa edildi. Ancak kaba inşaat tamamlandıktan sonra, 2021 yılında binayı MYO olarak kullanmaktan vazgeçildi ve 10 milyon lira daha harcanarak binanın Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ek Hizmet Binası olarak kullanılması sağlandı. Ovacık’taki Devlet Hastanesi için de 10 milyon lira harcandı ancak zemin kayması nedeniyle hastane yarım kaldı, tamamlanamadı. Eskipazar Devlet Hastanesi ise açılışının ardından kısa bir süre sonra boşaltılmak zorunda kalındı. Hastanede zemin kayması yaşandı ve temelinde kayma meydana geldiği için sağlık hizmeti verilemez hâle geldi." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı tasarruftan bahsediyor ama

CHP'li Cevdet Akay, milli kaynakların israf edilmesine dikkat çekerek, kamu zararlarının tazmin edilmesi gerektiğini vurguladı. Akay, "Sayın Cumhurbaşkanımız, 100 milyarlık tasarruftan bahsediyor. Şimdi, bu tasarrufların yapılabilmesi için denetim mekanizmasının artırılması gerekiyor. Bunun için hepimize görev düşüyor. İşi yanlış yaparak kaynakların çöpe gitmesine neden olan kişilere gerekli cezaların verilmesi ve kamu zararlarının da tazmin edilmesi gerekiyor." şeklinde konuştu.