Şanlıurfa Eğitim Araştırma Hastanesi’nde hasta kayıtları manuel yapılmaya çalışılırken laboratuvar tahlillerin ise hiç yapılamadığı belirtiliyor.

Kadın Doğum Hastanesi Hakkında Vahim İddialar: Kamera İle Hekimler Takip Ediliyor Kadın Doğum Hastanesi Hakkında Vahim İddialar: Kamera İle Hekimler Takip Ediliyor

Şanlıurfa'nın en büyük devlet hastanesi olan Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşanan sistem arızası, hastaları mağdur etmeye devam ediyor. Dünden beri devam eden sorun nedeniyle hastane bilgi yönetim sisteminde arıza meydana geldiği belirtiliyor. 

Kayıtlar manuel yapılıyor

Hasta kayıtları manuel olarak alınmaya çalışılırken, laboratuvar tahlillerinin yapılamadığı iddia ediliyor. Konuyla ilgili olarak İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, sorunun farkında olduklarını ve gerekli çalışmaların devam ettiğini belirtildi.

Çalışanlarda mağdur oldu

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde dün saat 15.00'ten beri yaşanan sistem arızası, hastane personeli ve hastaları mağdur etti. Söz konusu sistemin çalışmaması nedeniyle hasta kayıtlarının manuel olarak tutulmaya çalışılması, iş yükünü artırırken, laboratuvar tahlillerinin yapılamaması da hastaların tedavi süreçlerini olumsuz etkiledi.

Hastane: çaba sarfediyoruz

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi yetkilileri, sorunun çözümü için yoğun çaba harcarken, hastaların sağlık hizmetlerine kesintisiz erişimlerini sağlamak için çalışmaların sürdüğü bildirildi. Hastane yönetimi, yaşanan aksaklıkların en kısa sürede giderilmesi için teknik ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü ve hasta memnuniyetinin ön planda tutulduğunu vurguladı.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü, Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki sistem arızasına ilişkin bir açıklama yayınladı.

Müdürlük, yaşanan beklenmedik donanımsal arıza nedeniyle hastane bilgi yönetim sisteminin etkilendiğini ve hasta kayıtlarının acil ve polikliniklerde manuel olarak alındığını belirtti. Sistemsel aksaklığın giderilmeye çalışıldığı ifade edildi. 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Acil durumlarda herhangi bir aksaklığa meydan verilmeden muayene ve tedaviler acil servislerde yapılmaktadır. Polikliniklerde kayıtlar manuel olarak yapıldığından dolayı muayene olmaya gelen vatandaşlarımızın muayenelerinde gecikmeler yaşanabilir. Bu süre zarfında hastalarımızın anlayışlı olmaları önemlidir. Aksaklıkların kısa sürede giderilmesi için çalışmalarımız devam etmektedir.