Konya'da maske takılması talebiyle yaşanan tartışma sonrasında aile hekimi Hasan Koç ve ebe hemşire eşi Seda Koç'a şiddet uygulayıp hakaretlerde bulunan Nevzat Baktemur ve Turan Dayan'a hapis cezası verildi. 

Baktemur ve Dayan, "Görevi yaptırmamak için direnme" suçundan 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezasına çarptırıldı. Aynı olayda doktor Hasan Koç da kendisini ve eşini korumak için jop ile müdahale ettiği gerekçesiyle adli para cezasına çarptırıldı.

Konya Merkez Karatay ilçesi Başak Mahallesi'nde bulunan Aile Sağlığı Merkezi'nde yaşanan olayda, Nevzat Baktemur'un maske takılması talebiyle tartıştığı Hasan Koç ve eşi Seda Koç'u merkezin dışına çıkarttığı belirtildi. Burada Baktemur ve Dayan'ın Koç çiftine saldırdığı ifade edildi. Tutuklanan sanıkların bir ay sonra tahliye edildiği ve Koç çiftinin başka bir ile tayin edildiği aktarıldı.

1 yıl 6 ay hapis cezası

Olaya ilişkin iddianamede Baktemur ve Dayan'ın Hasan Koç'a hakaretlerde bulunduğu ve onu darp ettiği, aynı zamanda Seda Koç'u da tehdit ettiği belirtildi. Mahkeme, Baktemur ve Dayan'ı "Görevi yaptırmamak için direnme" suçundan 1'er yıl 6'şar ay 22'şer gün hapis cezasına çarptırdı.

Doktora adli para cezası

Doktor Hasan Koç ise kendisini ve eşini korumak için jop ile müdahale ettiği gerekçesiyle adli para cezasına çarptırıldı. Mahkeme, Koç'a 168 gün karşılığı 3 bin 360 TL adli para cezası verdi ve bu parayı 5 taksitte ödemesine karar verdi.

Nöroloji Uzmanı Dr. Bahri Demirkan Vefat Etti Nöroloji Uzmanı Dr. Bahri Demirkan Vefat Etti

Savcı: Doktor meşru müdafaa kapsamında

Hasan Koç'un avukatları ve Cumhuriyet Savcısı, verilen hüküm üzerine istinaf başvurusunda bulundu. Savcı, istinaf dilekçesinde, Hasan Koç'un jop kullanarak saldırmadığını, eylemlerinin meşru müdafaa kapsamında olduğunu ve bu nedenle mahkumiyet kararının hukuka aykırı olduğunu belirtti. Savcı, Koç'un jopu kullanmamasına rağmen darp olayını gerçekleştirdiğini vurgulayarak, meşru müdafaa hükmünün uygulanmamasının hukuka aykırı olduğunu ifade etti.