“KAMERA İLE İZLENİYORLAR”

SES Şube Eşbaşkanı Melike Ayten'in okuduğu açıklamada, Yenidoğan servisindeki sağlık çalışanlarına karşı yapılan mobbingin detaylarına vurgu yaptı. Ayten, Yenidoğan servisindeki sağlık çalışanlarının usulsüz bir şekilde kamera ile izlendiğini belirterek, bu görüntülerin mesajlaşma uygulamaları üzerinden kullanılarak çalışanlara "sizi evden izliyorum" şeklinde baskı yapıldığını ifade etti.

Birim içinde çalışanlara bu tür yöntemlerle mobbing uygulandığını dile getiren Ayten, idare tarafından hastaların ve hasta yakınlarının mahremiyetinin ihlal edildiğinin teyit edilmesine rağmen herhangi bir düzeltme veya işlem yapılmadığını belirtti. Ayten ayrıca, bu durumu dile getiren birim çalışanlarının baskı altına alındığını ve suçların örtbas edilmesi için ellerinden gelenin yapıldığını ekledi.

Hastanede Klima Krizi: Yoğun Bakım ve Ameliyat Servisinde Klima Sorunu Hastanede Klima Krizi: Yoğun Bakım ve Ameliyat Servisinde Klima Sorunu

“SAĞLIKÇILAR TEHDİT EDİLİYORLAR”

Birim müdürlerinin sistematik mobbinglerine maruz kalan personelin yazdığı dilekçelerin geri çekilmesi yönünde tehdide maruz kaldığını kaydeden Ayten, “İdare mobbingi uygulayanlar hakkında gerekli işlem ve yaptırımları uygulayacağı yerde birim çalışanlarını bastırmayı ve tehditle sindirmeyi hedeflemiş ve başarmıştır” dedi. Mobbinge, baskılara ve liyakatsiz yöneticilerin yanlış uygulamalarına karşı sağlık emekçilerinin sesi olacaklarını kaydeden Ayten, yapılan her baskıda sağlık çalışanlarının yanında olmaya devam edeceklerini söyledi.