Milli Eğitim Bakanlığı, görevde yükselme ve unvan değişikliği sürecinde şube müdürlüğü, şeflik, memurluk ve saymanlık kadroları için belirlenen kontenjanlar ve başvuru süreci hakkında açıklama yaptı.

Bakanlık tarafından yapılan duyuruda, şube müdürlüğü kadrosu için 400, şeflik kadrosu için 2 bin, memurluk kadrosu için 3 bin ve saymanlık kadrosu için ise 57 kontenjanın başvuru ve onay sürecinin 9 Mayıs-7 Haziran tarihleri arasında tamamlandığı bildirildi. Bu süreçte, görevde yükselme ve unvan değişikliği için başvuran adayların başvurularının alındığı ve incelemelerin yapıldığı belirtildi.

Sağlık Bakanlığı 500 TL ALDIRDI!

Sağlık Bakanlığı 05 Nisan 2023 tarihinde başvuruları alınan Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavı için Ankara Üniversite sağlık personellerinden kişi başı 500 lira sınav ücreti alınmıştı.

İTİRAZLAR İÇİNDE AYRICA ÜCRET ALINDI

Ayrıca Üniversite soru itirazları için de 50 TL ücret almış, bunu da “Adaylar soru itirazı ücreti olarak itiraz başvuru sırasında itiraz edilen her bir soru için 50 TL (Elli Türk Lirası) ödeyeceklerdir. Soru İtiraz ücretleri kredi kartı / banka kartı ile sistem üzerinden alınacaktır.” İfadeleriyle duyurmuştu.

MEB: SINAV ÜCRETİ ALMAMA KARARI ALDIK

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, görevde yükselme sınavlarıyla ilgili yeni bir kararın alındığını duyurarak, sınav ücretlerinin kaldırıldığını açıkladı. Bakan Tekin, yapılan açıklamada, "Kılavuza göre sınava girecek adaylardan bugünden itibaren 16 Haziran tarihine kadar sınav ücreti talep ediliyordu. Ancak biz bir karar aldık ve şube müdürlüğü, şeflik, memurluk ve saymanlık görevlerine yükselmek isteyen arkadaşlarımızdan sınav ücreti almama kararı aldık. Tüm adaylara şimdiden başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.