Öz Sağlık İş, Sağlık Bakanlığında 211 Bin İşçi Üyesiyle Yine Birinci! Öz Sağlık İş, Sağlık Bakanlığında 211 Bin İşçi Üyesiyle Yine Birinci!

Başkan Çeker, yaptığı açıklamada, "2024 Merkezi Yönetim Bütçesi şu an tartışılıyor ancak vatandaşların beklentilerini karşılamaktan uzak. Bu durum, kamu çalışanlarının maaşlarının en az %10 oranında erimesine yol açabilir. Bu adaletsizlik, bütçenin adil olmadığını gösteriyor" dedi. Özellikle Cumhurbaşkanı tarafından verilen ek gösterge sözünün henüz hayata geçirilmediğine dikkat çeken Çeker, "Kamu çalışanlarının ekonomik zorluklarını hafifletecek adımlar atılmalı. Yapılacak düzenlemelerle memur ve emeklilerin sorunları en aza indirilmelidir" diye ekledi.

Çeker'in vurguladığı diğer önemli noktalar arasında, çalışanların refahını artırmak için ücret politikasının yeniden düzenlenmesi ve adaletsizliklerin giderilmesi bulunuyor. Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı, sağlık çalışanlarının haklarını korumak ve onların ekonomik koşullarını iyileştirmek adına yapılan ziyaretlerin önemini vurgulayarak, alınacak önlemlerin sektördeki adaletsizlikleri azaltacağına inandığını ifade etti.