Sağlık Bakanı, "Güvenli bir hizmet ortamı ve güçlü hasta-hekim iletişimi Bakanlık olarak önceliğimiz, hastanın ve sağlık çalışanlarının kendini karşılıklı güvende hissedeceği bir hizmet ortamını sağlamak için çalışıyoruz. İl Yöneticilerine Yönelik Eğitim Programı kapsamında 81 ilin sağlık müdürü ve Bakanlık yetkililerine konuşma yapan Koca, merkez teşkilatı ile taşra teşkilatının bir bütün olduğunu söyledi.

Sağlıkta çalışan Genel müdürler, daire başkanları ve il müdürlerinin, kendilerini vatandaşın sağlığı için adanmış hizmetkarlar olarak görmesi gerektiğini söyleyen Koca, Sağlık Bakanlığı olarak ana misyonlarının insan merkezli yaklaşım ile birey ve toplum sağlığını korumak ve geliştirmek olduğunu açıkladı.

Sağlık Bakanlığının ülkenin en ücra köşesinde hizmet bekleyen vatandaşın derdine kulak verme ve ona ulaşma kararlılığında çalışmalarını sürdüren Koca, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Bakanlığın insanı temel alan bir sağlık politikası izlemeye devam edeceğini vurguladı.

TSM VE AİLE HEKİMLİĞİ GÖZDEN GEÇİRİLMELİ

Aile hekimlerimizin ve toplum sağlığı merkezlerimizin yeni bir ruhla gözden geçirilmeye ihtiyacı olduğunu söyleyen Koca, Sağlık Yöneticilerilere seslenerek ajandanızın başında bu konunun olmasını istiyorum diyerek, yeni açılan şehir Hastaneleri değindi. Bu hastaneleri bir fırsata dönüştürerek, üniversitelerimizin desteğiyle 'sinerji oluşturacak bir modelle oluşturmalıyız dedi. En modern teknoloji ve en uygun mekanların en yüksek nitelikteki insan kaynağıyla birlikte vatandaşımızın hizmetine sunulduğu bir döneme Türkiye olarak geçmek zorundayız diyerek sözlerini tamamladı.