Sağlık Bakan Yardımcısı Sabahattin Aydın imzalı yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Sağlıkta Kalite ile Geleceği Tasarlamak” ana temasıyla gerçekleştirilecek olan kongremizde, geleceğin sağlıkta kalitesini merkeze alarak, sağlıkta performans ve kalite ile ilgili güncel gelişmeler, deneyimler ve yenilikçi yaklaşımların paylaşılması, sağlık alanında çalışanların iletişim ve iş birliğinin artırılması ile Türkiye Sağlıkta Kalite Sistemi’nin gelişimine katkıda bulunmayı hedeflemekteyiz.

Zengin bilimsel içeriği olan kongremizde, ülkemizden ve dünyanın çeşitli ülkelerinden bilim insanlarının, sağlık yöneticilerinin, kamu ve özel sağlık kurumları temsilcilerinin katkıları ile gerçekleşecek olan oturumlar, serbest bildiriler, söyleşiler, zirve programı ve sağlık hizmetleri alanındaki tüm disiplinlerin yararlanabileceği kurslar yer alacaktır. Ayrıca, Sağlıkta Kalite ve Güvenlik Ödülü kapsamında En İyi Bildiri ve En İyi Uygulama Ödülleri sahiplerini bulacaktır.

“Sağlıkta Kalite ile Geleceği Tasarlamak” ana teması kapsamında gerçekleştirilecek olan kongremizde;

  • Sağlık hizmetlerinde kalite, akreditasyon, hasta ve çalışan güvenliği

  • Değişen Dünya'da sağlıkta kalitenin rolü ve Türkiye Sağlıkta Kalite Sistemi’nin geleceği

  • Hasta ve çalışan güvenliği temelinde etkin, verimli ve güvenli hizmet sunumunun sürdürülebilirliği

  • Sağlık kurumlarında performansın izlenmesi ve geliştirilmesi

  • Sağlık hizmetlerinde yenilikçi yaklaşımlar

konuları temel odağımız olacaktır.

Değerli sağlık çalışanları, sağlık yöneticileri ve akademisyenlerinin yoğun ilgi ve katılımının beklendiği VIII. Uluslararası Sağlıkta Performans ve Kalite Kongresi’nde sizleri ağırlamaktan mutluluk duyacağız.

Tüm paydaşlarımıza ilgi ve katkılarından dolayı şimdiden teşekkür eder, hep birlikte, bilgiye ulaşmanın ve paylaşımın en üst noktada yaşandığı başarılı ve keyifli bir kongre gerçekleştirmeyi dilerim.