Sağlık Bakanlığı personel alımı süreci başlamadıkça, adeta yılan hikayesine dönen bir girdabın ortasında kaldı atama bekleyen sağlıkçılar.  Atama için 29689 gibi Bakan Yardımcısı referanslı alım haberi, sonrasında saglikpersonelihaber.net olarak ilk kez bizim duyurduğumuz mülakat sözlü sınav ile personel alımı, 2 hafta boyunca sosyal medya etkinlikleri derken, yine bizim üst düzey Bakanlık kaynaklarımız aracılığıyla bir hafta önceden duyurduğumuz mülakat rafa kalktı haberi. Mülakat yapılacak haberini ilk duyurduğumuzda Sağlık Bakanlığının 2019 yılı için 12 bin personel alımı yapacağını, bunuda 663 sayılı kanunun 45/A maddesine göre sözleşmeli personel alımı şeklinde yapacağını duyurmuştuk. 

Son iki gündür yoğun bir şekilde sendika şubelerinin de konuya dahil olmasıyla peş peşe açıklamalar gelmekte ve beraberinde yeni personel alım sayıları sitemiz iletişim kanallarına sorulmaktadır. Adayların sitemiz iletişim kanallarına yönelttikleri sorulara göre;

SAĞLIK PERSONELİ HABER.NET ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

Bakanlığın 20 bin personel alımı yapacağı bunu da haziran ayında başlatacağı, aralık ayında ise 10 bin personel alımı daha yapacağını ve toplamda yılı 30 bin personel alımı yaparak tamamlayacağı şeklindeki söylentiler hakkında görüşümüz, duyumlarımız ısrarla adaylar tarafından soruluyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından 2019 yılı personel alımının 12 bin sayısı ile yapılacağını yeniden söylemek istiyoruz. Kaynaklarımızla yaptığımız görüşmelerde hala aynı sayı üzerinde durulmaktadır. 20 BİN 4/b 'li personel alımı yapılacağına dair, başta sendika şubeleri olmak üzere, bir takım instagram fenomenlerinin dillendirdiği rakamlar, bize göre gerçekliği yoktur. Kaynaklarımız bu rakamları yalanlamakta, ve hatta şaşkınlıkla karşılamaktadır. Burada adaylara önemle belirtmek istediğimiz nokta ise; SaglikPersoneliHaber.Net olarak, 12 bin alım olsun isteği yada talebinde değiliz. Keşke 40 bin-50 bin alım olsa. hatta bu alım sayıları gerçek olsada, 12 bin alım olacak dedik diye, bizi yalancılık,sahtekarlık ve hatta kara haber veriyor bunlar diye linç etmek için sırada bekleyen işgüzarlara meydan doğsa. Biz sadece habercilik, doğru habercilik yapma gayretindeyiz. 

23 Mayıs'ta Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde verilecek, sağlıkçılara iftar programı konusunda da sıkça sorular gelmektedir. İftar programı bilgimiz dahilinde, çünkü bizde katılım sağlamış olacağız Cumhurbaşkanımızın programına.

MÜLAKAT KALKTI MI?

Mülakat şuan için alımlarda kullanılmayacak. Mülakatın kaldırılması yani iptal edilmesi gibi bir durum yok. Sözlü sınav usul ve esaslar yayınlandı ve geçerliliğini koruyor. Ama şuan için Bakanlık bir hafta önce de dediğimiz gibi mülakatı personel alımında uygulamayacak. Bu konuda adayların bir haftadır saglikpersonelihaber.net olarak ısrarla dile getirdiğimiz gibi içlerinin rahat olmasını, herhangi bir tedirginliğin içinde olmamalarını rica ediyoruz. Mülakatın sadece, Ankara Şehir Hastanesi için yapılacak alımlarda kullanılmak üzere çıkarıldığı yönünde ki sipekülasyonlara gelince; kimisi sendika söyledi, kimisi bakanlıktan birisi söyledi gibi bu durumu da dile getiriyorlar. Hayır! Mülakat genel personel alımı için çıkarıldı. Oluşan tepkiden sonra şuan rafa kalktı. 

ADAYLAR TEDİRGİN

Bu aşamada, atama bekleyen sağlık personellerinin ciddi anlamda kafası karışmış, tedirgin bir halde günlerini geçirmektedirler. Sağlık Bakanlığının ivedilikle alım yapmasını, alım takvimi ile ilgili derhal açıklama yapmasını bekliyoruz. Yılın ilk yarısını tamamlamaya günler kala, adayların atanamama durumunda yeni dönem KPSS sınav çalışma sürecine girmeleri yada hayatlarını alım durumuna göre şekillendirecekleri gerçeklerini düşündüğümüzde, Bakanlığın biran önce bu sürece ciddiyetle yaklaşmasını ve gerekli açıklamaları hiç vakit kaybetmeden yapmasını bekliyoruz. 

SAĞLIK BAKANLIĞI 12 BİN KİŞİLİK PERSONEL ALIMIYLA İLGİLİ detaylar için tıklayınız.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları SaglikPersoneliHaber.Net'e (www.saglikpersonelihaber.net) aittir. saglikpersonelihaber.net biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır. Özellikle Instagram hesaplarında yapılacak olan , herhangi bir yazı,fotoğraf vb. logosuz ekran görüntüsü kullanımında, telif hakları uyarınca yasal işlem başlatılacaktır.