Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, tıp ve diş hekimliği uzmanlık eğitimine ilişkin taslak müfredatın erişime açıldığını duyurdu. 

Fahrettin Koca Sosyal medya’dan duyurdu

Koca, sosyal medya platformlarından yaptığı açıklamada, "Tıpta Uzmanlık Kurulumuz tarafından, bilimsel ve teknolojik ilerlemeler ışığında, ön kabul süreci tamamlanan tıp ve diş hekimliğindeki 95 uzmanlık dalına ilişkin taslak müfredatlar bugün 'http://tuk.saglik.gov.tr' adresinden erişime açıldı. 

Haziran ayına kadar öneri ve itirazlar yapılacak

Öneri ve itirazlar, 6 Mayıs - 6 Haziran arasında online başvuru formu aracılığıyla alınacak. Katkılarınızı bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Çekirdek müfredat ilan edildi

Sağlık Bakanlığı Tıpta Uzmanlık Kurulu'nun internet sitesinde yapılan duyuruya göre, Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği uyarınca uzmanlık dallarına ait uzmanlık eğitimi çekirdek müfredatlarının Tıpta Uzmanlık Kurulu tarafından belirlenerek ilan edildiği bildirildi. 

Çalışmalar başlatıldı

Açıklamada, mevcut uzmanlık eğitimi çekirdek müfredatlarının bilimsel ve teknolojik gelişmeler ışığında güncellenme ihtiyacının ortaya çıktığı ve bu doğrultuda 9 Mart 2022 tarihli ve 2061 sayılı TUK Kararı ile tüm müfredat taslaklarının ilgili Tıpta Uzmanlık Kurulu Müfredat Oluşturma ve Standart Belirleme Sistemi (TUKMOS) komisyonları tarafından öneri mahiyetinde hazırlanarak Tıpta Uzmanlık Kuruluna sunulmasına karar verildiği ve bu yönde çalışmaların başlatıldığı ifade edildi.

Askı süreci başlatıldı

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, TUKMOS komisyonları tarafından önerilen ve Tıpta Uzmanlık Kurulu tarafından ön kabul süreci tamamlanan toplam 95 uzmanlık dalına ilişkin taslak müfredatın, öneri ve itirazların alınabilmesi için 29 Nisan 2024 tarihli ve 2510 sayılı Kurul Kararı gereğince askı sürecinin başlatıldığı belirtildi. 

Resmi internet sitesinden duyuruldu

Taslak müfredatlar, resmi internet sitesi olan 'tuk.saglik.gov.tr' üzerinden 30 Nisan 2024 tarihi itibarıyla erişime açıldı. Ayrıca, öneri ve itirazların değerlendirilebilmesi için 6 Mayıs - 6 Haziran 2024 tarihleri arasında bir aylık süre içerisinde online başvuru formu aracılığıyla alınacağı ifade edildi. 

Hastane Sağlık Çalışanı Evinde Ölü Bulundu Hastane Sağlık Çalışanı Evinde Ölü Bulundu

Belirlenen süre içerisinde veya online başvuru formu aracılığıyla yapılmayan itirazların dikkate alınmayacağı vurgulandı.