Sağlık Bakanlığının 2019 yılı için 30 bine yakın sağlık personeli alımı yapacağı, resmi ağızdan olmasa da kulis bilgilerinden paylaşmıştık. Yerel seçimlerden önce Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'da katıldığı bir TV programında Ankara Bilkent Şehir Hastanesi başta olmak üzere şehir hastanelerine de personel alımı yapılacağını duyurmuştu. Sağlık Bakanlığı tarafından alınacak 30 Bine yakın personel alımının 13 Mayıs 2019 itibariyle revize edilerek 12 bine düşürüldüğü, bu 12 bin kişinin de merkezi atama ile alınacağını, ve ilk alımda hangi branşlarda kaç kişinin alınacağı bilgisine nihayet ulaştık. İşte detaylar...

Sağlık Bakanlığı Mülakat İle Yerleştirme Detayları haberimizle mülakat konusunu detaylı inceledik. tıklayınız.

Sitemizi;

İnstagram üzerinden takip etmek için tıklayınız.

Twitter üzerinden takip etmek için tıklayınız.

Facebook üzerinden takip etmek için tıklayınız.

Sağlık Bakanlığı 12 Bin Personel Alımı! 663 Sayılı Kanunun 45-A Maddesine Göre Sözleşmeli Alımı Yapılacak haberini okumak için tıklayınız.

BAKANLIK ALIM TAKVİMİNİ HALA AÇIKLAMADI

Sağlık Bakanlığının 2018 yılı personel alım sürecine baktığımızda, Bakanlığın bu yıl alım yapılmasını bekleyen sağlık personeli adaylarını ciddi anlamda hayal kırıklığına uğrattığını söylemeliyiz. Bakanlığın bu konuda resmi bir açıklama yada alım takvimi açıklamamasından dolayı, bir çok asparagas dedikodu haber çıkmakta, adayların zaten karışık olan kafası iyice karışmaktadır. 

2019 yılının ilk yarısı bitmeye sayılı günler kalması ve Bakanlığın veya Bakan Dr. Fahrettin Koca'nın personel alımıyla ilgili net bir açıklama yapmamasına adaylar sosyal medya üzerinden tepki gösteriyorlar. SaglikPersoneliHaber.Net olarak, uzun zamandır adayların beklediği, atamaların ne şekilde olacağı, hangi branşlarda kaç kişinin alınacağı sorularının cevabı da belli oldu.

İLK ATAMA HAZİRAN'DA VE İLK ATAMA 12 BİN KİŞİ OLACAK!

Sağlık Bakanlığı kaynaklarımızla uzun zamandır yaptığımız temaslar sonucunda, bugün nihayet 2019 yılının personel alımıyla ilgili somut bilgiye ulaştık. 30 Bine yakın alım yapılacağı duyumlarından sonra, 30 bin yada 29689 yada 29632 kişilik personel alımının 13 Mayıs 2019 itibariyle revize edilerek 12 bine düşürüldüğü, ilk alımın 12 bin kişi olacağını öğrendik. 12 bin kişilik sağlık personeli alımında, ilk tercihlerin Haziran 2019'da alınacağı, düşük bir ihtimalle de olsa Mayıs 2019 sonuna da yetişebileceğini, sürecin bu şekilde devam ettirilerek, 2019 yılı personel alımı takviminin kapatılacağı bilgisi elimize ulaştı.

İLK ATAMALARDA 6750 KİŞİLİK HEMŞİRE ALIMI YAPILACAK

İlk atamaların 12 bin kişi olacağı bilgisini paylaşmıştık. 12 bin kişilik ilk alımın 6750 kişisinin en az lise mezunu adayalr içerisinden, hemşire kadrosunda olacağı belirtilirken, bunlardan kaç kişinin şehir hastaneleri kadrolarında istihdam edileceği şuan henüz kesinleşmediği için paylaşamıyoruz. 

3 BİN SAĞLIK PERSONELİ DAĞILIMI ŞU ŞEKİLDE OLACAK

12 BİN kişilik alımın detaylarını paylaşmaya devam ediyoruz. 6750 kişilik hemşire kadrosunda ki alımdan hariç olarak, 3 BİN kişilik Sağlık Memuru - Sağlık Teknikeri - ATT -  Yaşlı Bakım Teknikeri -  Laboratuvar Teknikeri - Röntgen Teknikeri vb. kadrolardan sağlık personeli alımı yapılacağı bilgisini de öğrendik. 

İLK ATAMALARDA EN AZ LİSE MEZUNU 1000 EBE ATANACAK!

Sağlık Bakanlığının Haziran 2019'da yapacağı ilk atamalarda, merkezi atama yöntemiyle en az lise mezunu 1000 Ebe kadrosunda personelinde alımı gerçekleştirilecek. Merkezi atama ile yapılacak olan bu alımlarda, KPSS puan üstünlüğüne göre mülaka ile yapılacağını tekrar belirtmek istiyoruz.

BİN 250 KİŞİ DAHA ALINACAK

12 BİN kişilik alımda, 6750 Hemşire, 3 Bin kişilik Sağlık Memuru - Sağlık Teknikeri - ATT -  Yaşlı Bakım Teknikeri -  Laboratuvar Teknikeri - Röntgen Teknikeri vb. kadrolarıyla beraber, BİN ebe alımından sonra, BİN 250 Kişilik'de Biyolog - Diyetisyen - Fizyoterapist - Odyolog - Perfizyonist - İş ve Uğraşı Terapisti kadrosuna da personel alımı yapılacağı bilgisini duyurmak istiyoruz.

SON DURUM!

Alımlarla ilgili Bakanlığın son aşamaya geldiği, Haziran ayında ilk alım olan 12 bin kişinin tercihlerini almaya başlayacağı, Devlet Personel Başkanlığına gönderilen yazıyla alımı gerçekleştirmek için müsade beklendiği haber merkezimizin ulaştığı önemli bilgiler arasında. 

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları SaglikPersoneliHaber.Net'e (www.saglikpersonelihaber.net) aittir. saglikpersonelihaber.net biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Editör: Haber Merkezi