Hükümetten 3600 ek gösterge konusunda açıklama geldi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, dört meslek grubuna 3600 ek gösterge verilmesine ilişkin çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

Kalın, söz konusu çalışma tamamlandıktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği söz yerine getirilmiş olacağını söyledi. 3600 ek gösterge verilmesine yönelik çalışmanın öğretmenler, polisler, hemşireler ve imamlar olmak üzere dört ana kategoride yapıldığını belirten İbrahim Kalın, tasarının Meclisten tek bir paket halinde geçirileceğini açıkladı.

Milyonlarca memurun beklediği 3600 ek gösterge ile ilgili konunun gündemden çıkarılması ya da unutulmasının söz konusu olmayacağını ifade eden Kalın, ek gösterge düzenlemesinin kısa süre içerisinde tamamlanacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan ikinci 100 günlük eylem planında öğretmenlere 3600 ek gösterge verilmesine de yer verilmişti.

İmamlar, öğretmenler, hemşireler ve polisleri kapsayacak 3600 ek gösterge düzenlemesinin seçimlerden önce Meclisten geçirileceği belirtiliyor.

Sendikalar tüm kamu personellerini kapsayacak şekilde bir 3600 ek gösterge düzenlemesi yapılmasını istiyorlar. Memurlar da bu düzenlemenin dört meslek grubu için değil tüm memurlara verilecek şekilde yapılmasını talep ediyorlar.