Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen promosyon anlaşması süreci farklı İl Sağlık Müdürlüklerinden gelen ihale anlaşmaları sonrası kafalar iyice karıştı.

Sağlık Bakanlığı promosyon son durum

Sağlık Bakanlığı promosyon anlaşmasıyla ilgili binlerce sağlık personeli sonuç beklerken özellikle üniversite hastanelerinin yüksek rakamlara yaptığı anlaşmalar nedeniyle promosyon gündemden düşmüyor.

Akdeniz Üniversitesi’nin bitimine 13 ay kalan promosyon sözleşmesini 23 ay ilave ederek 28000 TL’lik anlaşması üniversiteler içerisindeki en düşük anlaşma olarak dikkat çekerken Erzurum Atatürk Üniversitesi 18 ay kalan ihalesine 18 Ay uzatma ile 30.000 TL anlaşma yaptığı söyleniyor.

Üniversie Adı

Süresi (Ay)

Tutarı
Gaziantep Üniversitesi 48 34.300 TL
Ege Üniveristesi  12 + 36 45.000 TL
Anadolu Üniversitesi  36 41.500 TL
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi 36 31.500 TL
Bursa Uludağ Üniversitesi 36 30.000 TL
Erzurum Atatürk Üniversitesi 36 30.000 TL

Diğer taraftan Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapıldığı söylenen anlaşmayla 36 ay için 36000 liralık promosyon tutarı çalışanların takdirini topladı.

Sağlık Bakanlığı promosyon anlaşması

Sağlık Bakanlığı promosyon anlaşması ne olacak sorusu cevap ararken, diğer kurumlarda bu gelişmelerin yaşanması nedeniyle çalışanlar sürecin sonuçlanmasını bekleniyor. Sağlık Bakanlığı 1. Basamak Aile Sağlığı Merkezleri , 112’ler olarak ihale süreci yürütmeye çalışırken, promosyon görüşmelerinde üniversite hastanelerine verilen tekliflerden oldukça düşük teklifler geldiği biliniyor.

Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü ile tüm Türkiye geneli sağlık personelini kapsayan promosyon anlaşması için görüşmeler sürerken, yeni sözleşmelerde aylık 650 liralık promosyon tutarı üzerinden teklif geldiği biliniyor.

Halihazırda ihalesi devam eden sağlık müdürlüklerinin promosyon anlaşmaları revizeleri için ise 575 TL aylık net tutarının teklif edildiği ileri sürüldü.

Sonuç olarak; Sağlık Bakanlığı yetkilileri promosyonla ilgili ısrarla sessizliğini koruması promosyon ne olacak sorusunu gündemden düşürmüyor.

Sağlık Müdürlüğü 36 Ay İçin 36 Bin Liraya Promosyonda Anlaştı içeriğimizden Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğünün promosyon rekoru kırdığı haberimize ulaşabilirsiniz. Ayrıca Sağlık Müdürlüğü İhalesinde En Yüksek Teklif 18 bin 250 TL Oldu haberimizden de promosyonla ilgili başka bir haberimize ulaşabilirsiniz.

Sağlık Bakanlığının Türkiye geneli promosyon anlaşması sürecinde gelen olumsuz tepkileri üzerine çekmemek için promosyon anlaşmalarını illere bırakacağıda kulislerde konuşulanlar arasına girdi. Bu konuda bazı illerde sağlık müdürlüklerinin evrak hazırlığı içerisinde olduğu söyleniyor.